Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Aralık '09

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkınızla evlenin ama...

Selamlar sevgili gönül dostlarım.

Bu yazımla biraz size nutuk atacağım, daha doğrusu evlenmek isteyenlere, yeni evlenenlere...

Arkadaşlar, evlenmek istiyorsanız öncelikle aşık olacaksınız. Aşk olmadan katiyen evlilik yürümez. Bu aşk ilerleyen yıllarda sevgiye, sonra anneliğe (yada babalığa), sonra merhamete, sonra da alışkanlığa dönüşecek...

Aşkınızı öyle facebooklardan, googledan değil kendi emeğinizle bulacaksınız. O kişiyle her ortama gireceksiniz. Nasıl yemek yiyor, görgüsü nasıl, akrabalarıyla ilişkisi nasıl, büyüklerine nasıl hitap ediyor, tembelliğe yatkın mı, fedakar mı, ince düşünceli mi hepsini deneyerek ve bizzat yaşayarak göreceksiniz.

Yukarıda yazdıklarım olumluysa yola devam edilecek demektir.

İçinden çıkamayacağınız durumlar hariç, herşeyin onayını ailenizden almanıza gerek yok. Birlikteliğin tadına varın. Birlikte çalışıp, ihtiyacınız olan herşeyi birlikte alın. İnanın bu durum ailelerinizi de memnun edecektir.

Ufak ayrıntılara takılmayın. Hedefiniz daima büyük olsun. Hedefiniz ne kadar büyük olursa, hayattaki başarılarınız da o kadar çok olur.

Şimdi gelelim en önemli konuya; evlendikten sonra lütfen eşinizi değiştirmeye çalışmayın. Gerek karakter, gerek kişilik, gerekse yaşam tarzı hiçbir zaman değişmeyecektir. O, odur artık ve siz de onunla evli olduğunuzu kabullenin.

Şöyle bir çevreme bakıyorum; evliliklerde en yaygın problem, kişileri olduğu gibi kabul etmeyip değiştirmeye çalışmak. Her iki tarafın da sinirleri yıpranıyor, bir kavga, bir stres almış başını gidiyor...

Oysa ki, onun beğenmediğimiz huylarınla uğraşmayı bırakıp, biraz kendimizle ilgilensek nasıl olur, hiç düşündünüz mü?

Ortalığı mı dağıtmış; bırakın dağınık kalsın. Alın elinize çayınızı veya kahvenizi o dağınıklığın keyfini çıkarın.

Erkekler için söylüyorum, alkol mü alıyor; siz de kendinize koyun bir kadeh bayanlar! Nasıl güzel olacak kafanız, görün! Sıkıntılarınızdan bir an için uzaklaşmak sizi öylesine rahatlatacak ki; onun neden içtiğini daha iyi anlayacaksınız.

Kadınlar için söylüyorum, bakımsızlar mı; herşeye rağmen bütün gün sizin için uğraştığını düşünüp, yanağına bir öpücük kondurun, bakın yanakları nasıl al al oluyor beyler!

Hanımlar! Eşlerinizle at yarışı izleyin, futbol izleyin, bira için, sigara içtiğinde kül tablasını getirin. Bunları deneyin, emin olun hemen anında olmasa da zamanla onlar da sizinle dizileri izleyecek, kadın programlarına yorum yapacak, manikürünüzün ne zaman geldiğini bile merak edecek.

Bence erkeklerin doğasında bir üstün olma çabası var. Bırakın bu duyguyu doyasıya yaşasınlar. Müdahale etmezseniz, sizi daha çok sevecekler, daha çok değer vereceklerdir.

Her zaman, yarın öleceğimizi düşünerek bugünün tadını çıkarmalıyız.

Bugün herşeyine kızdığımız eşimiz, yarın yanımızda olmayabilir.

Hadi şimdi hemen gidin, eşinize onu ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin!

Ben hemen yapıyorum; seni seviyorum Volkan...

Aşkla kalın,

SEVİLAY

 
Toplam blog
: 71
: 1912
Kayıt tarihi
: 15.11.09
 
 

32 yaşındayım, evliyim ve yakışıklı bir oğlum var. Profosyonel pilates eğitmeni ve besin destek ü..