Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '06

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşkta fazla gurur ilişkiye zarar...

Aşkta fazla gurur ilişkiye zarar...
 

Aşıksın, çok seviyorsun... Herşey yolunda gidiyor... Güzel günler geçiriyorsun ve çok mutlusun... Sonra küçük bir sorunla karşılaşıyorsun ilişkinde... İncir çekirdeğini doldurmayacak kadar küçük derler ya işte aynen öyle... Ama yinede paylaşıyorsun o sorunu sevgilinle çünkü paylaşman gerekiyor çünkü o sorun seni rahatsız ediyor... Güzelce konuşuyorsun anlatıyorsun rahatsızlığını... Kendine göre çok haklısın ama karşı tarafta kendini haksız görmüyor... Kendince haklı... Sonra gurur yapıyor konuşulanları.

İşte o gurur var kesinlikle yapıcı olduğunu düşünmüyorum. Yıkıcı birşey. İşte o gurur girdikten sonra araya saatler geçiyor konuşulmuyor. Sonra o saatler birleşince günler giriyor araya. Oysa ki küçük bir adımla yaklaşmak herşeyi çözecek bunu da biliyorsun. Ama bile bile yapmıyorsun. Çok gururlusun çünkü. O kadar gururlu olunmaması gerekiyor o yüzden kanımca. Çünkü ilişkiye zarar verir. Yıpratır ilişkiyi,yorar seni sonundada mutsuzluk gelir. O zaman neden her ilişkide gurur çok fazla ön plandadır anlaşılmaz. Biraz daha anlayışla yaklaşmak bir adım atmak sevdiğine seni mutsuz etmez işte aksine çok mutlu olursun.

Çok yaşanmış anılar varsa bide ortada birden silmekte çok zor oluyor işte o zaman... Zaten seviyorsun ama siliyorsun ve bu çok oluyor kendi ilişkinizde olmasa bile çevrenize baksanıza bi? Ne kadar çok aslında dimi tartışmalar, birbirini hiç yoktan kırmalar... Eğer sende çok fazla anlayışlı olursan bu defa karşı taraf senin verdiğin anlayış kadar o da sana vermek zorunda veremezse ne olur? O zaman sen yıprandığını düşünürsün ve o anlayış fikri kaybolur bir süre sonra sendede...

Acaba rahatsız olduğun konuları sevgilinle paylaşmamak mı gerekir? Bırakmakmı gerekir nasıl davranmak istiyorsa öyle davransın seni çok seviyor zaten daha ne yapsın... Bazen çok kararsız kalıyorum bu konuda... Seni rahatsız eden konularıda (öyle davranma şöyle davran, onu giyme lütfen bunu giy, şu huyunu beğenmiyorum tarzı yaklaşımlar) paylaştığın zaman tartışma çıkıyor ve bir süre üzülüyorsun. Bunun bir ortası yok mu?

Kısacası ne olursa olsun seviyorsan, hayatını yaşamını ona ayırmışsan ve şu bir defa geldiğimiz dünyayı onunla paylaşıyorsan çok fazla gurur da yapmamalısın... O bir adımı atmalısın karşı taraftan beklememelisin... En azından iki defa sen at o adımı bir defada o atsın. Ne olacak üzülecek misin? Hayır, aksine mutlu olacaksın... Her günümüz aşkla geçer umarım... Çünkü hayat sevince bi daha güzel oluyor.

 
Toplam blog
: 3
: 8156
Kayıt tarihi
: 17.09.06
 
 

Anadolu Üniversitesi fizik bölümü öğrencisiyim... Hayatta hiçbir şey hiçbirşey olsa bile asla vazgeç..