Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Aşkta mutluluğun sırları..

Aşkta mutluluğun sırları..
 

Aşk&Geçmiş Yaşam Terapisi

20.02.2016

Yaptığınız işi sevince ve ona sevginizi kattığınız ve yılmadığınız zaman er geç meyvelerini toplarsınız. Bugün Taktik Akademide "Aşk, Mutluluk, Evlilikte mutlu olmanın püf noktaları" adlı workshop çalışmamızdaki enerji, sinerji yüzlerimizde bir tebessüm ve bakış açımızda yeni bir pencere açtı.

Aşık olmak için tefekkürünü tamamlamış olmak gerekir. Aşk öyle bir duygudur ki, ötekinin kalbinde tüneyecek yer etmek için medeniyeti yarattı. Aşk mutluluk getiriyorsa sağlık göstergesidir. Flört; arzunun bir türlü nihayetine ulaşmamasıdır. Elmalara dokunuyorsunuz, elmalar çekiliyor. Suya dokunuyorsunuz, su  çekiliyor. Her ilişkide insan görülmek ister. Karşı taraf bir enstrüman sever. Gidip kendisini işe güce verir. Başka bir partnere, annesine, babasına verir. Aşk, her birimizi ruhen, bedenen, aklen ve duygusal olarak besler.

Dünya tarihi aşkla ilgili sayısız hikâyeyle doludur. Çoğunlukla içinde acı, kavuşamamak, fazlasıyla zorluk vardır. Bunlardan bağımsızlaşmak gerek. Kimsenin hikâyesinin sizi negatif etkilemesine izin vermeyin. Erkekler hakkında sayısız negatif fikir ve duygu var. Kadınlar için de durum farklı değil.

Her bedeninin hem eril hem de dişil enerjisi vardır. Ancak bunun üzerinde durmak zorunda oldukları için hırslı, alıcı olmayı değil hükmetmeyi seçiyorum.

Erkekler  bu yönleri ile hükmeden, kontrol eden tarafları olduğu ve öyle de yetiştirildikleri için bütün işlerinin kadınlar tarafından yapılmasını istiyorlar.

Her kadın dişil enerjiden dolayı feminen bir yapısı olsa da sahiplenilmek, ilgi ister, sarılıp sarmalanmak ister.

Tabi ki çalışan kadınlar olmaya devam edeceğiz. İş yerinde daha çok eril enerjiyi kullanmak, eşiyle, çocukları ile dişil enerjiyi ortaya çıkarması gerekiyor.  Bunu dengelemek gerekir. Bir tarafı fazla olursa bunu dengeleyemiyoruz

Kadınlar ne ister? Erkekler ne anlar?

Erkek üzülünce acıtır. Kadın acındırır. ilişki mi? İletişim sorunları mı yaşıyorsunuz? Aktif dinleme. Beden dili.  Ne dediğimiz kadar nasıl söylediğimizde çok önemlidir. Endirekt dolaylı mesajlar yerine direkt o anki davranışını söylememiz daha etkilidir. Örneğin; eşinize çöpü dök. Dediniz. Dökmedi. -Artık dediğim şeyler dinlenmiyor. Söylediğimi kimse dinlemiyor. Demek yerine. -Canım çöpü dökmemen beni üzdü. Suçlamamak çok önemli.

Erkek; mağaraya kapanıyorsa, bırakın derdini çözsün. Niye anlatmıyorsun dediğinde bağırmaya başlar.

Kadınlar arzu ve isteklerini bastırırlar çünkü kötü kadın gibi algılanmak istemezler. Erkekler duygularını ve hislerini anlatmazlar sapık olarak algılanmak istemezler.

Kadın diyor ki; ben söylemeden o beni anlasın, beni değerli buluyor ve seviyorsa bunu anlamalı.

Öğrenme ömür boyu devam eden bir süreçtir. Bu gün olumlamalar yaparak, geçmiş yaşantımızı şifalandırıp kişisel yaşam katsayımıza bakarak önce kendimizi sonra da sevdiklerimizi, ailemizi nasıl mutlu ederiz diye yola çıktık. Başka neler mümkün?

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..