Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Aslında gölgelerinden korkarlar

Silahi kimler tasir? tabiki korkaklar. Hani goruyorsunuzya televizyonlarda yada herhangi bir yerde mafya bozuntularini aslinda hepsi birer korkaktir. Medeni cesaretleri olmadigi ve kor cahil olduklari icin bir yerde calisamazlar, kendilerine calismayi yediremezler. Ama baskalarina suluk gibi yapisarak asalakliklarini yillarca surdururler, surekli kolay para kazanmanin hesabini yaparlar. Hic akillarina gelmez kendilerine ben ne kadar asagilik bir insanimki baskalari duzenli olarak bir yerlerde calisirken ben neden onlar gibi olup toplum icinde yerimi alarak insan sinifina dahil olayim demek. Yolda yururken golgelerinden korkarlar bundan dolayi kalabalik olarak dolasirlar. Birbirlerinin golgelerinden sorumludurlar.

aranliktan korkanlarin yuksek sesle sarki soyleyip korkularini yendigi gibi, toplum arasinda yuksek sesle konusarak, karsilarindakinin kendilerinden urkmelerini saglarlar. Geneleve kadinlari satarlar, oradaki kadinlara senet imzalatip ayni senetlerin fotokopisini cektirip tekrar tekrar odenmesini saglarlar. Oradaki kadinlarin bedenlerinden ziftlenirler ve delikanliyiz diye piyasada dolasirlar(bu mevzuu ile ilgililer). Uyusturucuyu okullara kadar sokarak kucucuk bedenleri zehirleyip ailelerin dunyalarini karartirlar piyasada gerine gerine dolasir insan kiligindaki yaratiklar. Insanlari yasina bakmadan kacirarak organlarini calip bedenin geri kalan kismini copluklerden birine atarlar, oldurdukleri insanin arkasindaki insanlara hayati zindan ederler. Kucucuk cocuklari siddet uygulayarak himayeleri altina alarak hirsizliga tesvik edip cocuklarin sirtindan avantadan yasarlar, ayni ormanlarda yasayan canlilar gibi, hicbiri yalniz dolasamaz bu mafya diye gecinen insan kiligindaki yaratiklar.

Genelleme yaparak konustugum icin eylemlerin hepsini ayni kisilerin yaptigi anlasilmasin. Insani asil uzen durum cikar ugruna devletin cesitli birimlerinde calisan bazi kisilerden destek gormeleridir. Bunlara destek veren kisilerin bunlardan hicbir farki yoktur, kullandigim sifatlar onlar icinde gecerlidir. Bu iliskileri gazetelerden yada televizyonlardan ogreniyoruz, isbirligi yapipta yakalandiktan sonra. Gorevi geregi silah tasimak zorunda kalan kisilerin bu konu ile ilgisi olmadigi konunun iceriginden anlasilmaktadir. Bu hatirlatmayi sapla samani karistiran konunun ozunu birakip bir cumlenin pesine takilarak konuyu saptirmaya calisanlar icin yapma ihtiyaci duydum.

Eskiden kabadayilar vardi, yasadigi semtte sevilir saygi duyulur sozu dinlenilir, bunlar haksizligin karsisinda olan garibanin babasi, kucuk birer isyeri olan boyle onun bunun parasinda gozu olmayan insanlardi kendi islerini kendileri gorurler. Bazen elinin ayarini fazla kacirdigi icin cezaevine dusen kisilerdi. Gunumuzde boyle insanlar kalmadi, cocukluk yillarimda yolda yururken kahvehanenin onunde oturan sozunu ettigim kisilerden biri yoldan gecmekte olan bir gencin pardesusunu omzuna atmasindan dolayi dogru durust giy sunu diye bagirdigini gencinde aninda pardususunu herkes gibi giydigine sahit olmustum. Adli vakalar olmazdi bizim cocuklugumuzda ve genclik yillarimizda geriye yolculukmu yapsak acaba!

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...