Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '06

 
Kategori
Spor
 

Spor dallarına haksızlık

Aciyorum erkeklere, "spor programi seyrediyoruz" diye, seviyesiz birkac tane eskimis sahne sarkicisini temcit pilavi gibi her hafta tekrar tekrar ekrana getirildigi icin seyredip duruyorlar hicde sikayetci degiller hayatlarindan. Ne kadar da zevksizler, amac spor programi seyretmek mi yoksa bu eskimis yuzleri seyretmek mi? Neden bu sekilde konusuyorum, aslinda spor programi da seyretmem, sebebi programa katilan konusmacilarin sokak agzi ile konusmalari, ayrica karsilasmada cikan olaylarin faillerini tekrar tekrar gostererek onlarin reklamini yapip, diger karsilasmada diger insanlarinda televizyonda gorunmek ugruna olaylarin icine baliklama dalmasina katkida bulunmaktadirlar.

Zaten seviyesiz olan programlari, birde bu programlara konu ile alakasi olmadigi halde, reklamlarini yapmamak icin isimlerinden bahsetmek istemedigim, kendilerinden soz ettirmek icin her seyi yapmaya hazir olan kisilerin baska mekanlarda baska amaclarla soylenmis sozlerini ilave etmiyorlar mi? Kalitesizligin olcusu dibe vuruyor. Biri digerine isim vererek "rukus giyiniyor" diyor, bu lafi sarfeden kisi gidip aynaya baksa gercegi gorecek. "Madem sikayetcisin ne diye seyrediyorsun?" diyeceksiniz, eger misafirlige gittiyseniz evin erkegi de o anda severek bu programi izliyorsa size sadece programin bir an once bitmesi icin dakika saymak kalir.

Amac magazin ise gogusler yada bacaklar gosterilecekse bu pozisyonlar magazin programlari icinde yayinlanir. Insan neyi hangi amacla izledigini bilir. Spor programlarinin icine bu programlar izlenmedigi icin mi baldir bacak sokuluyor. Spor ile bu pozisyonlar arasinda baglanti kuramiyorum, sporun oldugu yerde cinsellik unutulur, sadece basari dusunulur, burada da spor unutulup sadece cinsellik dusunuluyor. Program yapimcilarininda cinsellik akillarindan hic cikmadigi icin bunu programlarinin icine yansitiyorlar.

Sunu da soylemek istiyorum spor futboldan ibaret degildir, sporun elliye yakin dali vardir, nedense diger spor dallarina sanki yokmus gibi davranmak sorumluluk anlayisi ile bagdasmayan bir durumdur. Diger spor dallari ile ugrasan kisilere haksizliktir. Onlarin basarisini gormezden gelmektir, sadece rating ugruna programi futbol ile sinirlamak spora karsi yapilan en buyuk haksizliktir. Benim soylememle bu durum degisecek mi? Ben icimdekini yazayim da ister degissin ister simdi oldugu gibi kalsin. Gelismis ulkelerde sporu tesvik etmek amaci ile guclu firmalar sponsorluk yaparak spor dalina ve sporcuya olumlu katkida bulunurlar. Gerci araba yarislarina bazi firmalar sponsor oluyorlar ama bu durumun diger spor dallarinada yansimasi en buyuk dilegimizdir diyerek sozlerimizi noktaliyoruz.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...