Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '06

 
Kategori
Üniversiteler
 

Neyi paylaşamıyorsunuz?

Milliyet gazetesinin internet tv bölümünden Mersin üniversitesi ile ilgili görüntüleri izlerken, 1976 li yılları hatırladım. Türkiye`nin her üniversitesinde olaylar çıkar aileler çocuklarını okula gönderirken arkasından endişe ederdi. O günün koşulları farklı idi, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındaki parti genel başkanları hiçbir konuda işbirliği yapmaz, birinin kara dediğine diğeri beyaz derdi. Yeteri kadar çoğunluk olmadığından Meclis oturumları tatil edilir, yasa çıkarmak için yeterli sayı bulunmadığı için yasa çıkarılamazdı. O günün koşullarında 50 sene önce çıkarılmış yasalar ihtiyaca cevap vermeyecek durumda idi. ülke bu parti başkanlarının inatları yüzünden yıllarını heba etti. Üniversite gençliği ülkeyi kurtarmaya soyundu birçok gencimiz bu olaylarda yaralandı, kimileri olaylar sırasında yaşamını yitirdi, kimisi daha sonra pusuya düşürülerek olduruldu. Bazı öldürme olaylarına karışanlar ilerideki yıllarda politikada önemli noktalara getirildiler. Bu kişiler tarafından öldürülen kişilerin ailelerinin ve çevrelerinin bu olaya karışan kişileri belirli yerlerde görünce neler düşündügünü tahmin etmek hicde zor degil.

Universite icerisinde cikan bu olaylarda isin maddi boyutunu dusunecek olursaniz, ben size dusunmemenizi tavsiye ederim. Universitelerin kisitli butceleri icerisinde halihazirdaki gereksinimlerini karsilayamaz durumda olduklarini ve borc icinde olduklarini biliyoruz. Universitenin zarar vermedik bolumunu birakmayip maddi zarar vererek butcesi kisitli olan yonetimi daha fazla sikintiya sokarak universite yonetimini zorlastirirsiniz.

Bu universiteler ne yapar genclerimizi secmis olduklari meslek konusunda egitir ilim irfan sahibi yaparak gelecege hazirlar. Egitimi dahada baltalamak icin ne yapilabilinir, genclerin ilgi alanlarini baska yonlere cekebilirsiniz. Gencleri etkilemek daha kolay oldugu icin iclerine agzi laf yapan birkac kisiyi taraflarin arasina soktugunuz zaman islem tamamlanmistir. Bu elebaslari cesitli sekilde odullendirilerek gorevlerini basari ile yapmasi icin hicbir fedakarliktan kacinmaz., gencleri birbirine dusman yaparak, gelecekteki kan davasina zemin hazirlarsiniz. Genclerin kafasi intikam duygusu ile mesgul olacagindan asil amaci olan egitim arka plana itilerek ulasilmak istenilen hedefe varilmis olur.

Ogrencilerin yonetim ile sorunlari olabilir, yonetime karsi ogrenciler ortak tavir almis olsalar bu onlarin dogal hakkidir, ama birbirlerine karsi fikir ayriligindan dolayi icinde bulunduklari mekana ve birbirlerine zarar verdilermi durum degisir. Orada gecici olarak egitim yapiyorsun orasi senin sahip oldugun bir yer degil senden sonra orada baskalarida egitim alacaklar. Senin herhangi biri ile sorunun olabilir, bu sorun fikir bazinda olur veya baska bir sebepten dolayi olur. Bulusursunuz baska bir yerde kozunuzu paylasirsiniz sonrada bu konu kapanir dayagi yiyen yedigi ile kalir. Ama bunu yapmak icin yurek ister onun icin o mekanlari amacina uygun olarak kullanin, sizler akli basinda universite ogrencilerisiniz oyuna gelmeyin kimsenin ekmegine yag surmeyin kimsenin mutlu olmasina yardimci olmayin. Yarin bu ulkenin yonetiminde sizler olacaksiniz onun icin kendikendinizin yoluna tas dosemeyin. Sizler bizim umudumuzsunuz, yazdiklarimi yanlis anlamayin lutfen, bu daha once cevirilmis filmin yeni versiyonudur.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...