Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '09

 
Kategori
Astroloji
 

Astroloji, avuç çizgileri(pamistry), dinler ve hayatın anlamı

Astroloji, avuç çizgileri(pamistry), dinler ve hayatın anlamı
 

Astroloji, Palmistry ve Dinler


Astroloji, Palmistry ve Dinler arasında ilginç bağlar HAYATININ ANLAMINI AÇIKLIYOR OLABİLİR Mİ?
LÜTFEN YAZIMI SONUNA KADAR OKUYUNUZ.

Araştırdığım en son konulardan biri Astroloji oldu nerdeyse son 1 yılımı geceli gündüzlü bu konulara ayırdım, aslında insanla ilgili herşey ilgimi çekmekte. Bir önceki araştırdığım konularsa sırasıyla El çizgileri, Dinler tarihi, Kuran, İncil, Tevrat olmuştur.

Astrolojide çoğu insanın yanıldığı ve bilmediği bir konu var, özellikle insanların doğduğu anda gök yüzünde oluşan gezegenlerin konumları, hangi evde bulundukları aralarında yaptıkları açılar herkesin neden farklı yeteneklere sahip olduğunuda açıklamakta.

İslam İnsanın pişmiş çamurdan yaratıldığına Kuranda verilen bilgiyle bize anlatır.

Şimdi lütfen aşağıdaki yazıları dikkatle okuyunuz. Pişmiş çamurda 4 element vardır. Bunlar toprak su ateş hava, bundan yaratılan insana Yaratıcı kendi nefesinden verdiği söylenir, yani buna ruh eklenmiştir. İnsan dediğimiz bu olguyu biraz açalım.

Ateş gurubu burçları diğerlerine göre daha öfkeli, hırslı, cömert, hayat doludur, ÖFKE ve GURUR bu burçların zayıf yanıdır.

Toprak gurubu burçları genellikle maddeye mala mülke toprağa tarlaya diğerlerine göre daha fazla önem verirler, diğer burçlara göre daha iyi iş adamı veya kadını olurlar.

Su gurubu ise duygusal romantiktir, mantıktan ziyade duyguyla karar verir, diğer burçlara göre daha iyi edebiyatçı, şair, sanatçı olabilirler.

Hava gurubu insanı ise akıllı entellektüel ve diğerlerine göre daha havalı insanlardır.

Fakat güneş burcunuz sizi aldatmasın Niye mi? zodyağınızda buulunan 5 gezegen farlı bir burca birikirse siz güneş burcunuzdan değil o gezegenlerin bulunduğu burçtan olursunuz. Bu şu demek yani ben balık burcuyum duygusalım her zaman işlemez, sizin zodiağınız okunmadan asla sizin gerçek kimliğiniz bilinemez.
Zodiaktaki evler o kadar önemliki hangi eve hangi gezegenin geldiği sizin nasıl bir insan olacağınıza, nasıl ve ne türde yeteneklere sahip olacağınıza, çocukluğunızın nasıl olacağına, sanatınızı, nasıl bir çalışan olacağınıza, evlendiğinizde nasıl bir eş, inanca, bakış açısına sahip olcağınız ve duygularınızın ne şekilde gelişeceğine çok büyük etkileri var.

Buna yüzlerce kere şahit oldum. Mesela 2. Evinde boğa bulunan ve bu evde Mars olan 2 yaşında bir çocuk için en önemli oyuncağın kumbara olduğunu ve bunu sallayarak para sesiyle mest olduğunu gördüm. Bu çocuk diğer gezegenlerin kordinatları da müsaitse tam ve sıkı bir kapitalist iş adamı olur. Bu yüzden siz doğduğunuzda sizinle birlikte gök yüzü sadece size özel olarak şekillenen açılar ve evlerle doludur ve bunu ancak ve ancak ehil birine okutursanız kendinizi, ve sevdiklerinizin karakterini tam olarak çözmüş olursunuz.

Doğumla size verilen bir hediye daha vardır, o da avucunuzun içine atılmış size özel imza, avuç içi çizgileriniz zaman içinde gerek zodyak gerekse yaptığınız işe duygularınıza ve vucut dilinizin bir parçası olarak şekillenir ve sizin aklınızı nasıl ne şekilde kullandığınızı akıl çizginizden , kalbinizin nasıl olduğunuzu yani sevgi potansiyelinizi kalp çizgilerinden bulabilirizsiniz, tabi hayat çizginizde sonderece önemli bu çizgi hayatınızın hangi döneminde yaşama ihtimaliniz olan hastalık, kaza risklerine karşı sizi uyarır ama tüm bunlarıda sadece ve sadece bu konuyu merak edip gerçekten araştıran insanlar ve çingenelerin bir kısmı bilebilir ( çünkü çingeneler yeryüzünün en çok dolaşan göçebeleri oldukları için hangi elin ne şekilde ne anlama geleceğini iyi bilirler. ).

Aslında çok önemli bir konu daha var, avuçtaki en önemli üç çizgi AKIL KALP VE HAYAT ne kadar ilginç ki arapçada bazı sayılara tekamül ederler, bunun ne anlama geleceğini yaklaşık 2 ay düşündüm. Bu sayıların toplamı zaten bilinir solda ki el 81 sağda ki el 18 yapar ikisi toplam 99 dur ve bunu Yaratıcı bir mesaj olark vermeliydi bu mesaj şu olmalıydı.

"İnsan, madem Yaratıcıdan gelen Ruhla yaratılmıştı o halde yaratıcının bu isimleri ile iş yapmalıydı, yaşamalıydı, KALP ÇİZGİLERİ mesela; insanın Merhametli, Affedici, Seven, bağışlayan, özürleri kabul eden, cömert, hemen kızmayan (Rahman, Afüv, Vedud, Kerim, Rezzak ) anlamlarına gelen isimlerini yaşamamız için bir simge 99 u oluşturan bir iz, AKIL ÇİZGİLERİ İSE insanın yaratıcı ile bağını oluşturan Sanatkar, Tasarımcı, Oluşturucu, Bilen, vb ( El Sani, El Halik, El Alim vb ) isimleri için vardı, yani elinize kitap alıp okursanız ve öğrenirseniz yaratıcının El Alim ismini, Nü olmamak kaydıyla resim ve heykellerle iyiliği güzelliği motiflerseniz tarasımlarınızla El Musavvir (The Designer ) ismini yaşamış olursunuz. Sanıyorum ele tesbih alıp kuru kuru bir yandan Allahın Rezaak kerim adını söylerken cami ye girerken sizden yemek isteyen bir kedinin toposuna tekme ataınca bu isimi zikretmenin bir anlamı kalmıyor, asıl zikir insanın pratikte elinin içindeki AKIL ve KALP çizgilerinin neyi ifade ettiğini bilerek HAYAT çizgisine uyduramayanlar boşuna ahirette otoban gibi geniş Sırat hayallemesinler. "

İşte bu yüzden İslam Peygamberi ve diğerleri neden ellerini havaya içleri görünecek şekilde açmışlar açıklıyor. Tuhaf olan şu ki benim gibi eskiden ateist olan sosyalist bir adam bunları araştırıp sorgularken hiçbir kendini dindar gören insan bunları sorgulamamakta. Üstelik inandıkları Peygamberin ne hayatını biliyorlar nede inadıkları Allahın İsimlerinden 5 tanesinin ne anlama geldiğini. Durum çok vahim.

Bence saçma sapan Abant Toplantıları yapacaklarına islam dinini çok daha iyi araştıracak ciddi komisyonlar oluşturulmalı.

Dönelim Astrolojiye, ilginç olan çok şey var, mesela 12 sayısı. Astrolojide 12 kuşak var, 12 burç, bu burçlara Kuranda yemin edilir. Hititlerde 12 tanrı var, orjinal bir mitolojije sahip olduklarını ileri süren Yunanlılarda ve latinlerde 12 tanrı, sonra Hırisiyan olmuş Romalılara aslında daha çok havarisi olduğu halde İsaya 12 havari yamanmış. Alevi inancı sanki daha çok direnişçi İmam yokmuş gibi sayıyı 12 imamla sınırlamış. Bu 12 hastalık AB bayrağına bile sıçramış. Neyse diğer dinler konusuna girecek olursak çok sıkılabilirsiniz.

Kısacası insanı anlamak için yaratıldığı şeylere bakmak lazım. Decart, Weber, Marks, Adam Smith, darwin bence insanı çok eksik tanımlayıp İNSAN KONUSUNDA güdük kalmışlar...

Ruhuna bakınca, İnsan 4 elementten çok daha fazla birşey, her insan 4 elemetin isteklerine ve Ruhunun isteklerine karşı sıkışmış zavallı ve çaresiz durumdadır. İnsan ateş tarafıyla öfke veya şehvete kapılıp ailesine zararlar vermekte, sahip olduklarıyla başkalarına hava atmaya övülmeye çok meraklı olmakta, mala mülke hiç olmadığı kadar İnsan, Toprak tarafının ürettiği kapitalizme karşı inanılmaz yenilmekte, veeee Araya sıkışmış zavallı ve çaresiz ruhumuz, adil, cömert, sevecen, bağışlayıcı olacağım diye çırpınıp durmakta. Bu çırpınıştırki bu çabadır ki zaten Yaratıcının dünyayı döndürmesini sağlayan....

İnsan olma gayretimizi lütfen yitirmeyelim. Kapitalist ve Bencil Toplum yapısına yenilmeyelim.

Astroloji ve palmistry gibi bilimler bilim olarak kabul edilmesede bir Meteorolojiden çok daha fazla bilimdir bana göre. Ve size olayların nasıl ve ne zaman olacağını tam söylemez sadece fırtına ihtimaline karşı size dikkatli ol uyarısı yapar.

En derin saygı ve sevgilerimi sunarken akla, bilgiye ve mantığa dayalı değerli yorum ve görüşlerinizi lütfen benden esirgemeyiniz.

Ayhan Özcimbit

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları yazara aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..