Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Astroloji
 

2009'da Balık burcunun geleceği

2009'da Balık burcunun geleceği
 

Balık Balık


Semavii’den 2009 YILDIZ YORUMLARI

(Not: Yükselen Burcunuzu da okumayı unutmayın. Yükselen Burç bazen gelecek yorumunda daha geçerli olur. )

Balık Burcu ( 19 Şubat-20 Mart )

Epey zamandır ciddi bir değişim içindesiniz. Köklü değişim.

Kişilik, kurduğunuz hayat, hayat tarzı, çevre, ilişkiler, iş vs ani ve büyük değişimlere açık.

Bunun sebebi sizin burcunuzda 3-4 senedir bulunan Büyük Değişim Yıldızı Uranüs’tür.

Bu yıldız aynı zamanda devrim, isyan, özgürlük gezegenidir. Eski şeyleri yıkıp geçmekle meşhurdur. Bu gezegeni çok severim bundan dolayı ama korkarım da.

İnsana aşırı derecede, artık görmezden gelinemeyecek denli bir özgürlük ihtiyacı verir. Bu güzeldir ama hayatın ustaları bilir ki, “özgürlük” en büyük sorumluluktur, gerçek özgürlük kendi yolunuzda ilerlerken yapmanız gereken sorumlulukları yerine getirdikten sonra elde edilir, bunun için bazen yalnız kalmayı göze almak, zorlu mücadele etmek gerekir. Ve çok akıllı olmak gerekir. Aksi taktirde elde edilen şey özgürlük değil, çılgınlık veya serbestliktir. Gerçek özgürlük bunlardan başka bir şeydir.

İşte siz de bu noktadasınız.

Her şeyi, sizi kısıtlayan her şeyi bir anda yıkıp, toplumun dayadığı kurallardan sıyrılıp kendi yolunuzda gitmek istiyorsunuz. Ama nasıl ve nereye? Bunların yanıtını vermeden zincirleri koparmak sizi nereye sürükler?

Bu noktada iş size, sizin değişim gücünüze ve mücadeledeki ustalığınıza bakıyor. Uranüs gibi çılgın bir gezegeni zapt etmek, onun yaydığı yüksek ve kuvvetli enerjiyi arkanıza alıp hızla ilerleyebilmek, “yeni hedefler”inize koşabilmek…

Bu arada şunu da belirteyim; gerçek liderler, yaratıcılar, öncüler böyle zor zamanlarda çıkar. Herkes pes ederken, zorlu engelleri aşamayıp geri çekilirken, onlar o zorlu engellerin önemli bir fırsat olduğunu, yukarıya çıkmak için bir merdiven olduğunu sezerler, engel olarak görmezler ve akıllı ve hızlı kararları ve eylemleriyle engellerin yaydığı gergin enerjiyi kendilerine kanat yapar uçarlar yükseklere!

Uranüsün bir önemli özelliği de yaşanılan ani, beklenmedik olaylarla ani ve hızlı bilinç yükselmesidir. İnsanın bilincini ciddi derecede açar ve hızlı düşünme kabiliyeti verir. Sezgiyi ve yaratma yeteneğini de inanılmaz güçlendirir.

Uranüsün başka özellikleri macera hevesi, sıra dışı eylemlere yönelme arzusu, başkalarını dinlemeden bildiğini okuma eğilimidir ama biraz sağduyuyu zayıflatır bu aşırı istekler. Bu yıldızın etkisinde bazen istekler de sık sık değişebilir, bugün böyle yarın öyle olur insan.

Bu yıldızın riskli tarafı, eski koşulları yıkarsınız ama yerine daha iyisini ve kendinize uygun olan yenilikleri koymazsanız, hem eski koşullardan olursunuz hem yeni olan şey de kalıcı olmaz, ve yıldızın etkisi geçtikten sonra, bir bakarsınız geldiğiniz noktaya geri dönmüşsünüz. Eskiye dönüş de artık mümkün değildir büyük olasılıkla. Size artık bir üçüncü yola, veya orta yola razı olmak düşer.

Bazen da yıkım büyük olabilir, eylemlerin ve hatalı kararların büyüklüğüne göre.

Ama ne olursa olsun artık siz eski siz değilsinizdir. Eğer bu güçlü yıldız etkisinde değişmemeye direnip değişmezseniz, ben olasılıkları düşünmek bile istemem. Değişime karşı koymak insana gerçek yıkımı verir. Çünkü sizin yıkamadığınızı Uranüs gözünü kırmadan yıkar geçer, “şimdi iş sana kaldı, yenile hayatını” der.

Değişim rüzgarına pek aldırmayan, değişimden çok etkilenmeyen de çıkar. Nasıl olsa bu fırtına da diner, der. Bu kişilere ne olur, değişim sonrası? Mutsuz olur. Herkes değişirken, değişmemek onu rahatsız eder. Huysuz biri olur çıkar. Hatta biraz maddi vs küçülmeye razı olur. Razı vaziyette yaşar gider…

Kimi de küçük maceralarla yetinir. Artık yaşlılığında anlatacağı bir macerası olur. Belki kişiliğinde de biraz değişim başarır. Çünkü köklü düzen değiştirmek zor iştir, belki de gereksizdir onun için. Neden durduk yerde büyük değişime girişsin ki? Bugüne kadar çalışıp didinip kurduğu hayatı neden değiştirsin ki? Hakikaten kolay iş değildir.

Tabii bu dediğim büyük değişim sürecini yaşayıp belki tamamlamış olanlarınız vardır aranızda. Balık Burcunun başında doğanlar. Ancak özel haritasındaki yıldızların pozisyonu durumu değiştirebilir, hâlâ bu süreç içinde olabilirsiniz.

Neyse gelelim sizi yakından etkileyen diğer gezegene. Yaklaşık 1 seneyi aşkındır Uranüsün tam karşısında, sizin zıt Burcunuz Başak’ta Disiplin Yıldızı Satürn bulunmaktadır.

Gerçekten yıldızlar sizinle bir satranç oynuyor. Yani, hem “değişim yap” diyorlar hem de “disiplini, sabrı” öğreteceğiz diyorlar. Aslında, bir bakıma bu iki yıldızı da dinleyip büyük hedeflerinize ulaşmayı başarırsanız, asıl özgürlüğe de kavuşursunuz. Yukarı da belirttiğim gibi, gerçek özgürlük sorumluluk ister. Sınavınız zorlu ama gerçek bir sınav…

Yani böyle özel bir dönemde, önemli bir maça hazırlanan sporcu gibi olmalısınız. Hem dinamik, hızlı düşünen, ani doğru kararlar verebilen, sabırlı, planlı, dakik, hem de ruhsal-fiziksel sağlam olmalısınız.

Sağlık önemli. Bu dönemler insanı ruhen ve bedenen yıpratır. Sağlık hassaslaşır. Sağlığınıza azami önem verin derim. En başta ruh sağlığınıza. Hatalı kararlar verip, bazı yıkımlar yaşayanlar bu dönem sonunda bir tedavi ihtiyacı duyacak noktaya gelebilir. O yüzden aman dikkat. Sağlıktan öte köy yoktur. Abartmayın. Sağlığınızdan daha önemli değil hedefler.

Bu arada, şayet bir şeyler aksi gidiyorsa, ya sabırsızlığınızdan dolayı, işler hemen iyi olsun istediğinizden dolayıdır, ya da yanlış yola girmişsinizdir. Sert ve ağır yıldızlar etkisinde, eğer kendinizi engellenmiş, duvara toslayacakmış gibi hissediyorsanız, planlarınıza, amaçlarınıza bir göz atın derim. Yıldızlar değil, sizsinizdir yanlış yapan. Esnek olup, gerekli manevraları da yapabilmek şarttır. Gerekirse bir vazgeçiş, geri dönüş, başka kanallardan işi halletmek, veya başka bir hedefe geçmek gerekebilir.

Bu dönemde en büyük desteği eşten, çok yakın dostlardan alacaksınız. Dostluklarınızı çok güçlendireceksiniz. İşle ilgili değişim yapanlar için geçerli bu.

Değişim evlilik cephesinde de olabilir. Satürn evlilik evini sıkıştırıyor.

Değişim hangi alanda olursa olsun, evlilik bundan mutlaka etkilenip zorlanacaktır. Bazen eşten en büyük desteği alırken, bazen de karşı karşıya kalacaksınız eşle. Bir sürtüşme, ciddi tartışma hatta kırılma söz konusu olabilir. Eşinizi karşınıza alacaksınız yaptıklarınızla. Ama geçen seneden aldığınız moral verici enerji size yakınlarınızla birlikte hareket etmeniz gerektiğinin önemini göstermiş olsa gerek. Böyle bir zamanda tartışmak değil, daha sıkı kenetlenmek gerek.

Kimi Balıklar da açık düşmanlıklar yaşayacak. Belki de yakın bir arkadaş, eş, veya iş vesilesiyle görüştüğünüz biriyle. Ve bir süre sonra düşmanlık yapan, ya da karşınıza aldınız kişiyle ilişkinizi koparabilirsiniz. Şayet kopması gerekiyorsa, kopsun inceldiği yerden, çünkü devam ederse size ciddi maddi-manevi zarar verir. Hatta mahkemelik bile olunabilir, veya ortaklık vs varsa bitebilir. Kendinizi böyle birinden koruyun, tedbirinizi alın. Bu düşman çoktan kendini belli etmiştir. Ne olduğunu, kim olduğunu artık açık açık biliyorsunuz.

Geçen sene sonlarında, bu sene başlarında sanırım gerçek dostlukların, sevdiklerinizle kenetlenmenin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak tecrübe edindiniz. Bu güzel bir mutluluk oldu sizin için. Hem sizi gerçekten kimlerin sevdiğini anladınız, hem de onların verdiği desteğin her şeyden daha kıymetli olduğunu.

Olayların gerginliğinden dolayı bazen en yakınlarınızla da sürtüşebilirsiniz, ama bu doğaldır ve geçer gider. Üstelik bu olaylar size o kişilerin sizin için ne kadar önemli olduğunu daha iyi hatırlatır, bir bilinç sıçrayışı yaşatır.

Bu sene Şans Yıldızı Jüpiter Kova Burcunda sizin 12.evinize girdi. Burada daha önce Hayaller Yıldızı Neptün vardı. Şimdi iki yıldız bir araya gelerek sizin ruhsal dünyanızı etkilemeye başladılar.

Neptün sizin yıldızınızdır, yani Balık Burcunun. Çok özel yanlarının yanı sıra, muğlak bir gezegendir. Ne yapacağı belli olmaz. Bir bakarsınız bir anda hayallerinizi gerçekleştirir, bir bakarsınız aynı hayallerinizi yıkar. Neptün ne yapacağı bilinmeyen bir gezegendir. Onun ipiyle kuyuya inilmez. Ama bu sene yanına Jüpiter gelerek, durumu biraz daha net hale getirmeye başladı. Yani sizi hayal dünyasına çakılıp kalmaktan kurtarıp, sağlıklı, gerçek hayallerinizi netleştirip, onları gerçekleştirmek için gerekli morali vermeye başladı. İçinizde hayalinize kavuşma duygusu daha güçlendi. Ruhsal dünyanız güçlenmeye başladı.

Ama daha önce de dediğim gibi, planlı olmak, hem sabırlı hem dinamik esnek olmak, hem de gerekli sorumlulukları yerine getirmek gerek.

Bunları yapmazsanız, Neptün-Jüpiter birleşimi, Uranüs-Satürn zıtlığının yarattığı gerginliğe ruhsal gerginliği, muğlaklığı eklersiniz, ruhsal dünyanız içinden çıkılmaz hal alır. Gözünüzün, bilincinizin çook açık olması lazım. Ne yaptığınızı çok iyi bilmeniz lazım.

Bu sene bazı Güneş ve Ay Tutulmaları sizi direkt etkileyecek. 22 Temmuz’da olacak bir Güneş Tutulması, özellikle Balık Burcunun ikinci yarısından itibaren doğanları, hele de sonlarında doğanları çok etkileyecek ama pozitif olarak! Bu iyi bir gelişme veya sonuç, ve yeni bir başlangıç yaşatacak size. Sizi önemli bir dertten kurtaracak, veya ulaşması zor görünen hedefinize, bir anda gelişen bir olay vesilesiyle ulaştıracak. Belki de bir bitiş yaşatacak ama güzel bir başlangıcı beraberinde getirecek olan bir bitiş bu.

Diğer tutulmalar sizin sağlık ve ruhsal dünya evinizde. Direkt etkilemez gibi. Ama yine de önemli bilinç uyanmaları yaratır duygu ve düşünce bazında.

Beden ve ruh sağlığınıza dikkat etmeniz gereken zamanlar özellikle, Şubat, Mart, ve Eylül’den itibaren sene sonuna kadar olan dönem.

Bu dönemlerde elinizden gidecek olanları bırakın gitsin, zaten onlar size ait değil. Direnirseniz sağlığınızı zora sokarsınız, asıl size ait olan güzellikleri de kaçırırsınız.

Eylül ilginç bir dönem. Sanki bütün bir-iki senenin bilançosu çıkacak gibi. Her şey netleşecek hayatınızda, yaptığınız değişimlerin iyi-kötü faturası çıkacak.

Zorlu bir yıl, ama siz bakış açınızı değiştirir, olayları zor görmezseniz, işiniz daha kolay olur. O zaman zor dönemi kazanca dönüştürebilirsiniz. Zor dönemler zorluklar, yıkımlar verdiği gibi, en büyük başarıları da bu dönemler verir.

Son olarak, asıl yeni dönem başlamadı, başlayacak. Bu sene yaptıklarınız yeni dönemin hazırlık eylemleri. Bir büyük değişim eylemleri ve ardından yeni hayat. Hayatın 2. perdesi. perdeyi yazan da siz olacaksınız.

Martta Bütün Balıkları ilginç ve aktif bir mücadele bekliyor. Bir hedef için hararetli mücadele görüyorum. Bütün enerjinizi hedefinize yönelteceksiniz. Ama rakipleriniz var? Bakalım kazanan kim olacak?

Bazı Balıklar aileden gelecek para, veya miras ile ilgili beklenmedik sorun yaşayabilir. Hakkı elinden alınmak istenebilir.

Evlilik ve aşk cephesine gelince, yukarıda belirttiğim durumlar bu alanlar için de geçerli. Evliliğinizi, yakın ilişkilerinizi sıkı tutun. Onların kıymetini anlayacaksınız daha iyi.

Şayet evlilikse, değişmesi gereken alan, evlilikteki sorunlarınıza başka, yeni gözlerle bakmayı öğrenin, evlilikte ve sizde olan değişimleri erken yakalayın ve düzeltmek, adapte olmak için kişiliğinizde gerekli değişimleri yapın, yoksa evlilik Eylül gibi ciddi kırılma yaşayabilir.

Aşk? Bu sene Balıkları heyecanlı, sürprizli karşılaşmalar, tanışmalar bekliyor. Bütün yaşayacaklarınız sizi kişilik olarak zorlayacak, eski tekrar eden hatalarınız ayağınıza dolanacak ve size ciddi pişmanlıklar yaşatacak. Yapmayın gözünüzü seveyim. Bu özel zamanda özel kişiler çıkar insanın karşısına, özen gösterin.

Yaşayacağınız şaşkınlıklar bilincinizin eskiye kurulu olmasından dolayı, değiştireceksiniz bu kafayı, başka yolu yok.

Aşk için güzel zamanları vermeyeceğim. Her an olabilir. Çünkü her an sürprizli ani olaylara açık bu sene yaşantınız. Sadece güzel ilişkiyi heba etmeyin derim. Bu sefer başka çünkü.

 
Toplam blog
: 103
: 8825
Kayıt tarihi
: 18.10.08
 
 

İngilizce Öğretmeniyim. Ek olarak makale, kitap çevirisi yapıyorum. Antalyanın bir yerel gazetesinde..