Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '17

 
Kategori
Tarih
 

Ata'ya Mektup...

Ata'ya Mektup...
 

Dünyanın en eşsiz liderine...


Dünyanın eşsiz lideri, yüce Ata'm,

Yanında yer alan, can cana mücadele ettiğin kaç silah arkadaşın sana benziyordu Ata'm?

Yerine yetişecek, sana benzeyen, senden olan senin gibi hakikatle vatana bayrağa milletine sahip çıkan kaç adamın vardı yanında?

Beden olarak sonsuzluğa uğurlanacağın zamanın sonrasında bizleri emanet ettiğin mücadele destekçileri,devlet adamları askerler hakikaten ne kadar sahip çıktılar bu vatana? Ata'm, sen ki bugünü ta gerilerden görebilecek kabiliyete sahip olansın, yüce insan, eminim biliyordun. Zaafiyet gösterecek her bir adamının farkındaydın. Kendinden bir tane daha bulman mümkün değildi şüphesiz ancak keşke en az yaşadığın kadar daha yaşasaydın.

Bıraktılar Ata'm. Terk ettiler milletini, vatanını. Ceplerini, egolarını dolduranlara teslim oldular. Sattılar Ata'm. Gece gündüz kendini unutup uğruna mücadele verdiğin her karış toprağımızı pazarladılar. Hibe ettiler, hediye ettiler. Genç neslin taze beyinlerini teknoloji çılgınlığı ile tıka basa doldurup erittiler, genleştirdiler, boşalttılar. Erdem, ahlak, vatan millet sevgisi saygısı zerreleriyle varlığımızı sürdürmeye çalışıyoruz Ata'm. Azınlıklara gösterdiğin hürmet ve hoşgörüye şimdi bir avuç kalan hakiki vatan millet aşığı azınlığımızın ihtiyacı var Ata'm ve sen yoksun. Senden yetişenler de yok. Senden yetişenler sonraki nesli yetiştirememişler

Ata'm. Olacakları gören duru ve dolu zihnin keşke öncelerinden yerine gerçek vatansever yetiştirmeyi de düşünüp ihmal etmeseydi. Nesli tükenenleriz. Biliyor musun Ata'm, defalarca anlattığın, bu hayasızlıklar olabilir, bu talihsizlikleri yaşayabilirsiniz dediğin her şeyi ziyadesiyle yaşıyoruz şimdi ve üstelik sen yoksun. Senin gibi başka bir kurtarıcımız olmadığı gibi yaşananlara karşı yalandan klavye delikanlıları olarak verdiğimiz az gürültülü tepkilerimiz var, hiç bir şeye yaramayan.

Bugün sokaklar dolusu insan senin anma töreninde tek yürekti. Sadece 1 dk birdik birlikteydik. Varlığın unutulmaz, unutulmayacak elbette. Saygı duruşu sırasında tek bir şey hayal ettim. Bu ülkede milli mücadele için yıllar süren savaşlara ihtiyaç yok artık. Bugün yaşanan o bir dakikalık saygı duruşu birlikteliği kadar haksızlıklara, ihanete karşı dimdik bir kereliğine bir olsak, püskürteceğiz belki de. Ortak karar, manevi değerler, milliyetine sahip çıkma hissiyatı ile yaşayan azınlık olarak bir kere sadece bir kere bir olsak yeter. Büyük hayal değil mi?

Sen, olanaksızlıklar içinde koca bir milleti bir yapmayı başaran kudretli lider, dünya hala senin var olduğun günleri anıyor özlüyor. Yerine hiç bir dünya ülkesinden bu kadar kudretli bir lider gelmedi inan. Seni rahmetle ve sonsuz saygıyla yeniden anmak onurdur. Var oluşumu yaratana, varlığımı bu topraklarda sürdürebiliyor olmamı da sana borçluyum Ata'm. Senin gibi eşsiz bir liderin milletinden olmak şereftir.

Sonsuz saygılarımla,

Vatanın evlatlarından biri...

 
Toplam blog
: 158
: 253
Kayıt tarihi
: 22.08.15
 
 

Karşı kıyıdan kendi topraklarına geri dönmüş bir ailenin İstanbul'daki bolca edebiyat kokan evinde ..