Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Atamızı anımsayış

Atamızı anımsayış
 

ÖZLÜYORUZ


Her 10 Kasım'da içimdeki buruk göz yaşlarına mani olamadığım, hasretine doyamadığım bir ruh haline girerim.

Bu sadece 10 Kasım'da değildir, hasretinin boyutları yıllara dayanır. Bu; öylesine bir hasret ki, hiç bir teselliye sığmayacak kadar büyük ve vücudumun her zerresine yayılan...

Tanrının bizlere sunduğu dünyanın her köşesinde dehasını örnek alan milletlere; gerçek önderliğin ne olduğunu öğreten, devrimleri ile birçok ülkeye örnek oluşturan böyle bir lider dünyaya nadiren gelir.

Ne var ki büyük Atatürk'ümüz sadece Türkiye'nin Başkumandanıdır; onun ilkelerine, devrimlerine sahip çıkmamız bu vazgeçilemeyen büyük sorumluluğumuzun farkına varmaktan geçer.

Cumhuriyet ilkelerine sahip olmanın gerekçesi; Atamızın Nutuk'ta verdiği önemli söylevler bizim için her gün tekrarlanması gereken bir ev ödevi gibidir, anlayıp anlatmak görevlerimiz olmalıdır.

Ne mutlu ki ; dünyanın en barışçı, en humanisti yüce Atamızı anıp, onun ruhuna bir anlık girebilirseniz, ve size neler yapmanız konusunda Nutuk'ta anlattıklarından bir kısmını kulağınıza küpe olsun diye okursanız ; işte o zaman Atamızın sesini yüreğinizde duyarsınız...

 

Ela ÜLGER

 
Toplam blog
: 17
: 359
Kayıt tarihi
: 19.06.14
 
 

Ertelenmiş Hayatlar kitabının yazarı; Ela Ülger ..