Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Atatürk'e yapılan büyük saygısızlık

Atatürk'e yapılan büyük saygısızlık
 

Türkiye Cumhuriyet’i çok zor kurulan bir devlet. Kurtuluş savaşında atalarımız onlarca cephede savaşmış, yüzlerce, binlerce askerimiz şehit olmuş. Onlarca kadın, babasını, kocasını sevdiklerini kaybetmiş, onlarca bebek, öksüz, yetim kalmış. Halk açlıkla ve yoksullukla savaşmıştır.

Anadolu’nun her karış toprağı şehitlerimizin kanı ile sulanmış. Bu devletin kurulması için çok canlar yanmıştır.

Anadolu toprakları inşa edilirken Atamızın, Atatürk’ün önderliğinde Anadolu toprakları kurulmuş. İnsanlar özgürlüklerine ve refaha kavuşmuşlardır.

Atatürk’ün kurduğu siyasal ve hukuksal düzen sayesinde, bizler için kurduğu ilke ve inkılâplar sayesinde onun kurmuş olduğu bu yüce devlet ve adalet sayesinde şu anda özgür ve refah bir ülkede yaşıyor, dinimizi ve ibadetlerimizi istediğimiz gibi icra edebiliyoruz. Düşündüklerimizi söyleyebiliyor ve yazabiliyoruz.

Atatürk’ün biz kadınlara vermiş olduğu sosyal haklar sayesinde şu anda kadınlarımız çok başarılı yerlerdeler.

Atatürk’ün, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Dünya’ya yapmış olduklarını hiç kimse inkâr edemez ve bizim için yaptıkları saymakla bitmez.

Peki, bugün nasıl bir Türkiye’de yaşıyoruz? Daha önce Türkiye’nin olan bir sürü toprak parçası ve şirket şu anda yabancı devletlerin kullanımına geçmiş durumda.

Atatürk’e bu devletin kurucusu olan Atamıza yapılan saygısızlıklarınsa haddi hesabı yok.

Bu akşam izlediğim bir haberde artık Atamıza yapılan saygısızlıklar son raddesine gelmiş durumda.

Atatürk’ün memleketim dediği, Yalova şehrinde bir Atatürk heykeli, etrafı tamamen çöplerle dolu bakımsız, ağaçların tahrip edildiği ve o güzel insanın heykelinin olduğu mekân sarhoşların ve serserilerin uğrak mekânı olmuş.

Atatürk’ün anısı bunca saygısızlığı hak ediyor mu?

Bize bu kadar iyilik etmiş, insanların zorlanarak kabul ettiği sosyal, siyasal ve adalet düzenini değiştirip yepyeni bir devlet kuran, insanlar özgürce yaşabilsinler diye bu devleti biz gençlere emanet eden, Atamız bu saygısızlığı nasıl hak eder?

O çevreyi bu durma getirenler, Yalova’daki o mekânın bu duruma geldiğini gören insanlar seslerini çıkarmayacaklar mı bu saygısızlığa?

Sabriye NİŞANCI

 
Toplam blog
: 25
: 618
Kayıt tarihi
: 12.09.08
 
 

03/12/1983 Eskişehir'de doğmuşum. Lise Mezunuyum. Şu anda bir sigorta şirketinde çalışıyorum. Kitap ..