Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Nisan '12

 
Kategori
Tarih
 

Atatürk'ü anlamak

Atatürk’ü din düşmanı ilan edenler, ilanlarını başka iddialar ile besleyeceklerdir.Bunlardan bir tanesi de şapka inkılabıdır.

Devrimciler sorarım; -Şapkanın devrimi olur mu? diye.

Olur mu?

Olmaz ama Türkiye’de olur. Bunun bir çok çarpıklığın olması ile alakası yoktur. Aklen, ilmen olur.

1.Türkiye’den evvel bu topraklarda kurulu olan Osmanlı Devletinde ve bu devletin kurulu olduğu coğrafyada bir çok millet ve farklı dinden insanlar yaşıyordu. Osmanlı bu farklı dinden insanların tanınması açısından her biri kendi dini sembolü olan başlığı takıyordu. Müslümanlar son dönemde Arap sarığı yerine İngiliz fesini, Hıristiyan fötr şapa benzeri bir başlık, Yahudi Kep’ini takıyordu.

Milli mücadelenin hangi şartlarla ve nasıl geçtiğini okuyan ve yaşayanlardan dinleyenler bilirler. Bu zor ve imkansız gibi görülen bağımsızlık mücadelesi her ne kadar kendi dindaşlarına yardım ve yataklık eden olsa da, Türk halkı ile mücadele veren Hıristiyan ve Yahudiler de vardır. Bunu Mustafa Kemal gibi o mücadelenin içinde olan şahıslarda bilir. Bu insanlar kendilerini Türk halkından soyutlamamıştır. Kendini bu vatanın evladı olarak görüp ülkesine saldıranlara karşı mücadele vermiş insanları da, Atatürk bu milletten ayırmamak için, Osmanlı zamanında olduğu gibi her din mensubu kendi sembolünü kullanarak ayrılık yaratmasına müsaade etmemiş ve herkesin tek bir başlık giymesi için şapka inkılabını yapmıştır. Ardından da NE MUTLU TÜRK DOĞANA değil, NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE demiştir. Yani kimseyi ayırmamış, bölmemiş ve bu Türk’ün bağımsızlık mücadelesi içinde yer alan herkesi Türk saymıştır.

Şeyhlerin ellerinde bir silah bir tılsım gibi sakladıkları Kur’an-ı Kerimi, herkesin evine girmesini sağlayarak din düşmanı ilan edilen Mustafa Kemal bu defa şapka giydirdiğinden dolayı, gerçek bir din düşmanı hüviyetini kazanmış olacaktır. Çünkü şeyhlere göre şapkada ki maksat müminlerin alnı secdeye gitmemesi içindir. Millet her ne kadar namazda şapkayı ters çevirerek alnını secdeye değirse de bu Şeyhlerin en büyük kozudur artık.

Bu propaganda o kadar etkili olur ki günümüze kadar gelir. AKP’nin seçim şarkısını yapan Uğur Geylani IŞILAK yaptığı bir kasette “şapkanı al fesi ver …. sonrada şapşal şapkanı al başına çal” diye şarkı bile yapacaktır. Şimdi sana fesini verelimde bu çok elzem olarak gördüğün fesin atası İngilizler. Madem ki şapka inkılabının maksadını bilmiyorsun bari isterken sana ait olanı iste. Bari istekte bir masumiyet olsun ama bu da değil.

Derken Şeyhler boş durmaz. Atatürk halifeliği kaldırarak Müminleri başsız koymuştur. Bu da Atatürk’ün ne kadar din düşmanı olduğunun ispatıdır onlara göre

Halbuki ;

1 Dünya harbi başlamıştır ve Halife “cihat” ilan etmiştir. Müminler Halifenin cihat çağrısına, kafirler ile işbirliği yaparak; Halifenin ordusunda ki Mehmetçikleri katletmişlerdir. Benim dedemin amcası böyle bir ortamda Yemen’de şehit edilmiştir. Lawrence ile işbirliği yapan Arap Şeyhi; “- Ne kadar Türk kanı içsem doymam” demiş ve bir çok Mehmedimiz, dedemiz şehit edilmiştir. Halife’nin cihat çağrısına silah sıkarak, süngüleyerek veren müminler zaten halifeyi halife olarak kabul etmiyorlardı hatta kin duyuyorlarken, sorarım size Halife nedir? Kimdir? Hadi Türklerin Hilafetini kabul etmeyen Araplar kendi milletinden birini kabul etmiş midir. Hayır. Daha İslam’ın ilk yıllarında, Peygamber efendimizin vefatından sonra yaşanan hilafet kavgalarına bir bakın. Peygamber efendimizin, damadı ve amcasının oğlu imanın kalesi, ilim şehrinin kapısı olan Hz. Ali’yi ve onun iki evladını vahşice katletmediler mi?

Peki nedir bu halifelik?

Atatürk bu müesseseyi kaldırmakla hem müminlere hem de İslam’a büyük hizmet etmiştir. Arapların iktidar hırsının bir parçası haline gelmiş olan Halifelik yüzünden dökülen kanlara son vermiştir. Müslümanlar arasında bir nifak tohumu haline gelen Halifeliği kaldırarak, Mustafa Kemal İslam dünyasına büyük bir hizmet yapmıştır. Lakin illa din düşmanı ilan edecekseniz, edin efendim edin. Çünkü O, sizin din diye yaşadığınız cahilye döneminin dinine değil, Muhammet Mustafa’nın dinindendir. Sizden olmayanı düşman ilan edin.

 
Toplam blog
: 10
: 458
Kayıt tarihi
: 05.09.11
 
 

İyi bir öğrenci olduğumu düşünüyorum ve öğrenmeye çalışıyorum. ..