Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Atatürk'ü özlemişiz

Atatürk'ü özlemişiz
 

Yattığı yer nur olsun. Allah rahmet eylesin. Fakat bize bu laflar yakışmıyor. Sanki babası vefat etmiş bir yetim gibi, baba seni çok özledik gel bizi kurtar diye ağlayan çocuklar değiliz biz. Rahmetli eminim ki milletinin böyle hayıflanmasına çok üzülürdü.

Önderimiz, dediği üzere , her insan gibi ömrü yettiğince yaşamış ve takdiri ilahi ile 1938 10 Kasım'ında saat 09:05 te vefat etmiştir. Bu millet için kendi hayatını, tüm özel yaşamını, zevklerini, bırakmış ve canını dişine takarak, günlerce uykusuz kalarak, sağılığından ödün vererek, tam bir vatanperver şeklinde yaşamıştır.

Bunu en iyi NUTUK eserinde daha da iyi anlayabilirsiniz.Ne badireler atlatmış kendi ağzınddan , sanki millete , acil durumda nelere yapılması gerektiğini belirtir kılavuz gibi bu eseri hazırlamıştır.Gençliğe de hitabesini bırakmıştır.

Rahmetli , türkiye'nin üzerinde oynanan ve oynanacak , oynanması muhtemel tüm senaryoları biliyordu ve üstün bir ileri görüşe , vizyona sahipti.O yüzden zaten vefat etmeden önce , gelecek nesillere öğütlere vererek , yazılı eserler bırakarak göçmüştür.

Maalesef NUTUK kitabının satışı , Alman gestaposu Hitlerin Kavgam kitabı kadar olmadı bu ülkede.Halbuki elin almanının saçmalıklarını okumaktansa tüm gençlerimiz bize göre yazılmış , milletimize yazılmış NUTUK kitabını okusa hiç de fena olmaz.

Atam rahat ol.Evvelallah biz burdayız , hiçbir yere de gitmedik.Tabi ki seni zamanımızda da yaşasak iyi olurdu ama takdiri ilahi.Yolundan devam ediyoruz.Sakiniz , temkinliyiz , dikkatliyiz ve bir o kadar da güçlüyüz.Gereken yerlere gereken cevapları da en iyi şekilde verebilecek özellikteyiz.Paniklemedik , telaşlanmadık , vatan sevgisini bugün bayrak asarak , sallayarak gösteriyoruz ama gerekirse , silahımızı elimize de alırız.

Ben tüm gençlerimizi , tüm vatandaşlarımızı , NUTUK kitabını almaya ve okumaya davet ediyorum.Orada herşey yazıyor.

M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını (yani tüm dedelerimizi , ninelerimizi) rahmetle anıyor , bize bu güzel vatanı onların vasıtasıyla veren Cenab-ı Allah'a şükrediyorum.

 
Toplam blog
: 116
: 735
Kayıt tarihi
: 27.07.06
 
 

1994 Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat bölümü mezunuyum. Aynı üniversitede Genel İktisat Polit..