Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Austin

26 KASIM-AUSTİN: Akşam yorgun geldiğimizden dışarı çıkmadık. Sabah kahvaltıdan sonra otelimize 50m ilerideki otobüs durağından 37 numaralı otobüste 1,25 $ ödeyerek 20 dakikada şehir merkezine geldik. Önce anlamsızca sokakları dolaşmaya başladık. Bu arada güzel bir tesadüf olarak yeni yıl gösterileri kortejine denk geldik saatlerce izledik. Austin de dikey caddeler rakamlar ile yatay caddeler isimler ile belirtilmiştir. Yani bir dikey caddeyi 10 dan fazla yatay cadde kesmektedir, bu biraz karışıklığa sebep olabiliyor.
 
Önce ünlü 6th Street’ten başladık Historic Centre tarafına yürüdük eski binaları muhafaza etmişler ünlü 1885 yapılan, Driskill oteli bakıma alınmış. Daha aşağı da W.Hannic yapısı göze çarpıyor bu sokak 500 m kadar restoran ve kumarhane.
 
barlar ve hediyelik eşya mağazalarıyla hareketli bir ortam yaratmış, ancak zararsız olmalarına rağmen bütün evsiz ve bağımlılar buraya toplanmışlar. Sıkıntısı yok rahat gezebiliyorsunuz. Oradan yürüyerek Lady Bird gölü ne yürüdük hava çok güzel olduğundan halk koşu ve spor yapıyordu. Köprünün altından karşı tarafa geçtik yürüyüp gezdik. Oradan Capitol binasına gittik. Burası Texas eyaletinin yönetildiği bina,dışarısı ve içi muhteşem. Ücretsiz geziliyor. Farmers marketler her gün ayrı bir sokak ta organik sebze ve gıdalar satıyorlar. Starbuck dinlenip eve döndük.
 
MASRAF: HOTEL 83,YEMEK 6,OTOBUS 3=89 $.
 
27 KASIM AUSTİN : Bugün 34. evlilik yıl dönümü dolayısıyla sevgili eşim ile kendimize ziyafet çekmek ıçin otelimizin arkasından10 No’lu otobüs ile 25 dakikada Hancock center (mall) gittik. Burada Sears mağazası da var ve markalar ucuz fiyata satılıyor. H-E-B süper markette ne ararsanız var. Biz gulutensiz ekmek,6$,hamburger peyniri 4$,yoğurt 4 ,lü 5$ aldık. Yemek salonunda fırında dana but yapmışlar etler dökülüyor libresi (475gr) 17$,yani kilosu 34$=oryalama100tl.Kendimize ziyafet çektik. Sears’ta spor ayakkabılar beğendik numaralar uymadı, giyecekler bizde hem ucuz, hem de daha kaliteli. Oradan 4 durak sonra Highland mall gittik sadece spor salonu vardı. Bu mall yakınında Grey hound otobüs terminalinden bilet almaya gittik, Dallas şehrine 2 kişi nakit para ile gişeden alırsan 73$,gişenin yanında bilet makinasından veya internetten cart ile alırsan 27$.Şuan Türkiye’de uygulanmak istenen ama tam oturmayan durum burada tam manasıyla işliyor. Hava yağmura çevirdi 10 No’lu otobüsün South istikametine giden ile otele döndük.
 
MASRAF:HOTEL83, Grey Hound 28, otobüs 3, yemek 7,MARKET 13 $= 133$.
 
28 KASIM AUSTİN :Otelin önünden 37 No’lu otobüse binerek Downtown’a geldik. Congrees caddesinde 801 nolu otobüse 1,75$ diyerek nehrin karşı tarafındaki SOCO semtine gittik. Burası küçük bir Meksika sokağı, hediyelik eşya dükkanları var. Cafe Enoteca’da dinlenip Cholet Mouse yedik 5 $. Puding tadında bir tatlıydı. Pek bir aktivite yok, 801 No’lu otobüs ile geri döndük. 6 Street  Congrees’ de ATHENIAN restoranına girdik, öğle yemeğinde ser servis çalışıyorlar bir baktım 3 tane döner takılmış dönüyor Yunanca sahibi Yunanlımı diye sordum hayır biz Arnavutluk vatandaşıyız dediler, biraz sohbet ettik, daha önce döner takmayı ve kesmeyi İstanbul ve Antalya’da öğrenmişler, Meksikalı işçilere öğrenmişler onlarda dönerdi olmuş. Neden türk ismi koymasının dedim müşteri gelmezdi dedi. Buyurun buradan yiyelim. 12$ iki kişinin doğacağı kadar pozisyonlar büyük. Oradan 1km yürüterek 1800 North Congress ave.’de bulunan Texas History Museum’a gittik. Çok güzel bir yapı, giriş için 13$ istiyorlar. Bir günde böyle bitti. 12$ verip Texas t-shirt’ü aldım.
 
MASRAF:HOTEL83,TİŞÖRT 12,OTOBÜS 5,YEMEK 5,TATLI 5= 105$.
 
29 KASIM.AUSTİN :Son günümüzde OASİS tepesindeki restoranda gidelim dedik taksi fiyatlarının gidiş geliş 70$ civarı olduğunu duyunca vazgeçtik. Downtown’dan 45 dakika uzakta ve 30 No’lu otobüs ile gidilen, Barton creek mall gittik. Büyük bir yer kaliteli ve pahalı markalar var, Iphone mağazasından Iphone 7, 32GB telefon adlık, 649+54 tax=703$.Yemeği sarku Japan standından aldık beef/shrimp 9 $, hepsini yiyemedim, otele getirip akşam yiyeceğim.
 
MASRAF:HOTEL 83,YEMEK 9,OTOBÜS 5=97$.
 
Toplam blog
: 43
: 1428
Kayıt tarihi
: 06.12.09
 
 

Selam arkadaşlar, ben Hasan Üner (Pina Hasan). 01.01.1956, Erdek doğumluyum. İstanbul Şişli Kolej..