Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
Sinema
 

Australia/ Kayıp Bir Nesil Aborjinler

Australia/ Kayıp Bir Nesil Aborjinler
 

Bu uzun filmin içinde; macera, aşk, dram ve Australia kıtasına sonradan gelen beyaz adamın yaptığı kötülükleri bulacaksınız.

İkinci Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde geçen film de Nicole Kidman, çok uzaklardan ve bambaşka bir kültürden gelen İngiliz aristokrat “Lady Sarah Ashley” olarak karşımıza çıkıyor.

Lady Sarah Australia’ya ayak basar basmaz, bölgenin yerlilerinden sert mizaçlı olan Drover (Hugh Jackman) ile karşılaşır. İlk başlarda birbirlerinden hoşlanmasalar da zamanla büyük bir aşk ortaya çıkar.

Uzak tepelerdeki evine, Drover ile birlikte uzun bir yolculuk yapar. Evine ulaştığında kocası öldürülmüştür. O andan itibaren, 2 saat 45 dakika süren büyük bir mücadele başlar.

Film de Aborjinler ve onların kayıp kuşaklarından ve beyazların asimilasyon politikalarından söz edilir. Aborjinler’in her kaya için, her ağaç için bir türküleri vardır ve hepsi birbirine bağlıdır. Güçlü bir sözlü gelenekleri olduğu anlaşılıyor. Uzakta kalan sevdiklerine türküleriyle sesleniyorlar.

Tür : Macera / Dram / Romantik
Gösterim Tarihi : 26 Aralık 2008
Yönetmen : Baz Luhrmann
Senaryo : Baz Luhrmann , Sturat Beattie , Ronald Harwood
Yapım : 2008, ABD / Avustralya

Oyuncular: Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley) , Hugh Jackman (Drover) , David Wenham (Neil Fletcher) , Bryan Brown (King Carney) , Bruce Spence , Jack Thompson (Kipling Flynn)

http://www.dailymotion.com/video/x64thj_australia-movie-trailer_shortfilms

http://www.dailymotion.com/relevance/search/australia/video/x5zpjl_australia-bande-annonce-vost_shortfilms

http://www.australiamovie.com/
 
Toplam blog
: 137
: 1141
Kayıt tarihi
: 14.12.07
 
 

Aklımda sevdiğim şairlerden mısralarla yürüyorum. Yürümeyi unutmuş ve yeniden öğrenen bir çocuk gibi..