Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '09

 
Kategori
Sinema
 

Australia

Australia
 

Sarah and Drover...


’Romeo and Juliet’’ ve ‘’Moulin Rouge’’ filmlerinin yönetmeni Baz Luhrmann’ın 130 milyon dolarlık bu filmi İkinci Dünya Savaşı öncesi Avustralya’sında geçiyor. Filme girmeden önce hem macera, hem aşk, hem dram, hem de güzel doğa görüntülerinin olacağını düşündüm ve haklı çıktım. Muhteşem doğa görüntülerinin yanı sıra sürükleyici (savaş, macera her şey mevcut) bir aşk öyküsü izledim.

Oscar’lı aktris Nicole Kidman’ın oyunculuğu tartışılmaz, bana biraz zayıf ve çok uzun boylu gelse de yine de güzel kadın Allah için. Üst dudağına eminim silikon veya her ne ise dolgu maddesi koydurmuş hemen anladım. Sırıtıyor mu hayır, sanatçı olunca, göz önünde olunca gerekli tabii ki.

Filmin erkek başrol oyuncusu ise X-MEN serisinin Wolverine’i Hugh Jackman müthişti bence, inanılmaz yakışıklı göründü gözüme, rolü de kovboy olunca özellikle at üzerindeki sahnelerde muhteşemdi. Velhasıl rolünün hakkını fazlasıyla vermiş bu yakışıklı aktör.

Filmin ikinci aktörü ise küçük bir çocuktu. Aborjin bir anne ve beyaz bir babadan olma Nullah rolündeki Brandon Walters müthiş bir oyun çıkarmış. Kapkara kömür gibi gözleri, upuzun kirpikleriyle çok güzel bir çocuk. Bu tatlı, şirin mi şirin 11 yaşındaki küçük adam geleceğin büyük aktörlerinden birisi olacak diye düşünüyorum.

Filmin konusuna gelince; filmi Nullah anlatıyor seyirciye, İngiliz bir aristokrat olan Lady Sarah Ashley, kocasının satmak istemediği Kuzey Avustralya’nın en güzel topraklarındaki büyük sığır çiftliğini.satmak için İngiltere’den yola çıkar. Kocasının Avustralya’da başka kadınlarla da birlikte olduğunu düşünmektedir. Oraya vardığında kocasının cesediyle karşılaşır. İngiliz sığır baronları, Lady Sarah Ashley’in çiftliğine göz dikmişlerdir. Türlü entrikalarla iyi hayvanlarını da elinden almaktadırlar. Bu entrikalarla başa çıkabilmesi, çiftliğin elinde kalması için elinde olan 1500 sığırı satması ve satmak için de sığırları idare edip satış yerine getirecek birisine ihtiyacı vardır. İstemeden de olsa, kaba saba bir adam olan özgürlüğüne aşırı düşkün ve emir almaktan hoşlanmayan Drover ile anlaşır.

O dönemde polis melez çocukları toplayarak bir adaya götürüp orada misyoner eğitimi vermektedir. Nullah’ın da yakalanması an meselesidir. Sarah çok yakınlaştığı bu çocuğu polisten korumak için elinden geleni yapar. Fakat sorun sadece bu değildir, Avustralya toprakları Pasifik Savaşı yüzünden saldırı altındadır ve bu Lady Sarah Ashley ve Drover arasındaki ilişkiyi de etkiler. Gerisini gidip görün derim, bu anlattıklarım ufacık bir özet. Film epeyce uzun, 18.15’te başlayan film üç saat sürdü. Haydi iyi seyirler…

Yönetmen : Baz Luhrmann

Oyuncular :

Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley)

Hugh Jackman (Drover)

David Wenham (Neil Fletcher)

Bryan Brown (King Carney)

Brandon Walters (Nullah)

Bruce Spence Jack Thompson (Kipling Flynn)

Türü : Dram

Senaryo : Baz Luhrmann Sturat Beattie Ronald Harwood

 
Toplam blog
: 203
: 2037
Kayıt tarihi
: 23.10.06
 
 

İnsanların yapmaktan mutlu oldukları hobileri vardır. Benim de en severek yaptığım, hayatımda yen..