Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '09

 
Kategori
Sinema
 

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona
 

Juan Antonio ve Cristina...


3 Oscar Ödülü sahibi yönetmen Woody Allen imzalı, 'ilişkiler ve ilişkilerin insan psikolojisindeki yeri ve önemi'ni anlatan, 2008 yapımı bir romantik - komedi filmi.

Serbest ilişki' mantığıyla anı yaşayan, cinsel serüvenlere açık, özgür ruhlu, günü yaşayan Cristina (Scarlett Johansson) ve evlenmek üzere olan, muhafazakar, sorumluluk sahibi, akılcı Vicky (Rebecca Hall), Amerika'da yaşayan iki yakın arkadaştır.

Yoğun iş temposundan kısa bir süreliğine kurtulup Barselona'da deşarj olmayı planlamaktadırlar Tatil için Barselona'ya gelen iki arkadaş bir resim sergisine giderler. Sergide gördüğü bir adamdan etkilenen Cristina, akşam yemeğinde de aynı adamla karşılaşır ve tanışırlar.

Zamanla Cristina ile yakınlaşan Juan Antonio (Javier Bardem), hala eski eşi Maria Elena'yı (Penélope Cruz) unutamamıştır. Juan Antonio'ya aşık olan Cristina ise bunu sorun etmez.

Bütün bunlar gerçekleşirken Oviedo'nun tadını çıkaran Vicky, Juan Antonio ile yakınlaşınca, hayatı hakkında verdiği kararları sorgulamaya başlar.
Bu gizli yakınlaşmadan haberdar olmayan Cristina ise, Juan Antonio'ya karşı olan hislerini gözardı edemez.

İlişki yaşamaya başlayan Cristina ve Juan Antonio, geri dönen Maria Elena ve kendini sorgulayan Vicky kurallarını yıkıp, değişmekten korkmamayı birlikte öğreneceklerdir.

Woody Allen hepimizin bildiği gibi marjinal bir yönetmen. Film başladığında Barcelona Barcelona adlı müzik fondaydı, çalan müzikten de bir Woody Allen filmini izlemekte olduğunuzu anlardınız.

Daha önce izlediğim Woody Allen filmleriyle kıyasladığımda bu film en güzeli diyebilirim. Kurgu muhteşemdi. Javier ve Penelope, bu iki İspanyol müthiş bir oyunculuk sergilemişler. Javier Bardem, Oscar ödüllü aktör müthiş yakışıklı, sıra dışı bir rolde çıkıyor karşımıza. Filmin ikinci yarısında çıkan Penelope Cruz ise müthiş performarsıyla öne çıkıyor filmde…

Perşembe günü şirkette çalıştığım arkadaşıma filme gideceğimi belirtmek amacıyla Barcelona’ya gideceğim dedim. İşiyle uğraşan diğer arkadaşım konuşmamızın sadece bu kısmına kulak kabartıp “A aaa Barcelona’da ne işin var, Amerika desen anlarım, oğlun var orada” diye sorunca gülmekten kırıldık. Sonra filme gideceğimi belirttim ona. Filmi izlerken ise bu konuşmalarımız geldi aklıma, öyle muhteşem görüntüler vardı ki o an Barcelona’da olmak istedim ve inşallah bir gün giderim diye geçirdim içimden…

Ben beğendim, Woody Allen’e yakışır bir sonla bitiyor film, izlemenizi tavsiye ederim…

Sevgilerimle…

Yönetmen : Woody Allen

Oyuncular :

Vicky : Patricia Clarkson

Cristina : Scarlett Johansson

Maria Elena : Penélope Cruz

Juan Antonio : Javier Bardem ,

Senaryo : Woody Allen

Görüntü yön. : Javier Aguirresarobe

Tür : Dram-Romantik-Komedi

Süre : 96 dk.

Yapım yılı : 2008

Ülke : ABD / İspanya

 
Toplam blog
: 203
: 2037
Kayıt tarihi
: 23.10.06
 
 

İnsanların yapmaktan mutlu oldukları hobileri vardır. Benim de en severek yaptığım, hayatımda yen..