Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '10

 
Kategori
Spor
 

Avrupa'daki tek kale; Beşiktaş!

Avrupa'daki tek kale; Beşiktaş!
 

Beşiktaş bu sezon Avrupa’da hep iyi sonuçlar, bol gollü galibiyetler aldı. Sofya’da biraz gecikmeli ve son dakikaları gerilimli geçmesine karşın Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmaya yetecek bir skor alabildiler.

İyi futbol var mıydı?

Aslında Beşiktaş’ın içinde bulunduğu sakatlık sorunlarını bilmiyor olsak elbette dolu dolu eleştirebilirdik. Ancak neredeyse takımın yarısından fazlasının oynaması mümkün olamayınca düşündüğümüzü uygulayamıyoruz.

Schuster hafta sonu Ali Sami Yen deplasmanında başarılı olmuş kadrosunu korumaya gayret göstermiş, muhtemelen Pazartesi günü İspanya’da oynanmış El Clasico’dan etkilenmiş olacak defansını ileri çıkartarak daha dar bir alanda oynama düşüncesindeydi. Defans ileri çıkınca ilk yarıda sezon başından beri özellikle Avrupa’da oynadığı maçlarda rakiplerin büyük sıkıntı çektiği ofsayt sayıları da arttı. İlk yarının son dakikaları hariç bu taktik başarıyla uygulanırken bir anlık Ersan’ın gecikmesi Beşiktaş’a pahalıya patlayabilirdi.

Futbolda duran top organizasyonlarının ne kadar etkili olabileceğini son beş yıldır özellikle Alex’le birlikte Fenerbahçe’de pratiğini yapmıştık. Beşiktaş’ın bu sezon Guti ile bu eksiğini gidermiş olduğu bir gerçek. Böyle goller atabiliyorsanız önem düzeyi düşük karşılaşmalarda fazla yorulmanıza da gerek olmuyor. Birinci gol böylesi bir organizasyonun eseriyken Beşiktaş’ın attığının benzeri bir gol yemiş olması ciddi bir uyarıydı. Bu golde kalecinin zamanlama hatası da varken etkili ve boş alana giden ortaya hiçbir Beşiktaşlı savunma oyuncusunun müdahale etmemiş olması da altı çizilmesi gereken bir detaydı.

CSKA Sofya hiçbir seviyede Beşiktaş’ın rakibi olabilecek kalitede değildi. Temsilcimizin bu kadar eksiği olmasına, maça asılmamasına ve iyi de oynamamasına karşın ofsayt pozisyonları hariç etkili atak geliştirememesi rakibin özetiydi.

Beşiktaş’ın üç oyuncu değişikliğinin zorunlu ve sakatlıklar nedeniyle yapılması çok dikkat çekici bir konuydu. Beşiktaş’ta neler oluyor, bu takım neden bu kadar sakatlanıyor sorularını tam da burada sormamız gerekiyor.

Hafta sonu Bursaspor ile oynayacağı önemli karşılaşma öncesinde bir taraftan sakatlıklar, diğer taraftan da vasat futbol Beşiktaş için kötü sinyallerdi. Bursaspor’un asla CSKA olmadığını herhalde Schuster çok iyi biliyordur.

Karşılaşmanın hakemi faul olan bir çok pozisyonu devam ettirdi. Özellikle Tabata’ya yapılan faulleri es geçmesi çok ilginçti.

Beşiktaş 2011’de Avrupa’da olacak tek takımımız. Kadro derinliğinin bu kadar daralmasının dezavantajını yaşayacaklardır. Yine de bir üst tura çıkmaları önemlidir.

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..