Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '10

 
Kategori
Spor
 

Avrupalı Beşiktaş

Avrupalı Beşiktaş
 

Aslında bu hiç de alışık olmadığımız bir tablo; hatta muhtemelen futbol tarihimizde bir ilk diyebiliriz. Evet, ligde inişli çıkışlı bir grafik çizerken Avrupa’da yola son derece başarılı bir şekilde devam etmekten bahsediyorum.

Yıllarca zirvedeki takımlarımızın Avrupa kupalarındaki hezimetlerine tanıklık edince ister istemez Avrupa’nın bizim ligimizden çok daha zorlu bir sahne olduğunu düşündük ama bu seneki Beşiktaş performansından sonra bu düşüncemizi de sorgulamalıyız sanırım.

Bu noktada akıllardan CSKA veya Rapid’in zayıf takımlar olduğu fikri geçebilir fakat bu düşünceye kesinlikle aldırış etmeyin zira sene başında diğer takımlarımızın kimlere karşı havlu attıklarını çok iyi biliyoruz.

Bu nedenle şurası kesin ki rakipler kim olursa olsun takımlarımız için Avrupa Ligi’nde gruptan çıkmak önemli bir başarıdır ve bugün itibariyle Beşiktaş tebrik edilmeyi fazlasıyla hak ediyor.

Beşiktaş’ın bu seneki performansı oldukça istikrarsız ancak bu durum siyah beyazlıların belirli bir standarda sahip oldukları gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Orta alanda kuvvetli, hücumda -özellikle Guti’nin performansına bağlı olarak- başarılı, bir tek savunmada zaman zaman açıklar veren bu standart Beşiktaş’ı hiç şüphesiz daima yarışın içinde tutacaktır. Eğer hedef yarışın içinde olmaktan ziyade somut başarılar elde etmekse bunun birinci şartının ne olduğu oldukça açık: savunma hatalarının ortadan kaldırılması.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..