Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Avrupa'daki Türk futbolcular

Bir futbolcunun en büyük hayali, ülkesi dışında tanınmış bir takımda oynamaktır. Bazı futbolcular bunun için çalışırlar. Tuncay'da bunu başaranlardan biri. Ada futbolunu hepimiz çok iyi biliyoruz ki, son derece teknik ve kondisyon isteyen bir futboldur.

Son döneme damgasını vurmuş iki futbolcumuz var. Tugay Kerimoğlu ve Tuncay Şanlı. Tugay yıllarca oynadığı takımında kaptanlık mevkiine kadar yükselme başarısını gösterdi. Aynı şekilde Tuncay'da ilk yılında taraftarın sevgilisi oldu. Yine ada ekiplerinden kendisi ile ilgilenenler var. Şimdi, eski takımından geri dön çağrısı yapıldı. Tuncay'ın geri dönmesi demek, yükselme aşamasında olan kariyerini bitirmesi demektir. Yıllar önce bunu Okan Buruk yaptı. Türkiye'ye geri döndü. Eski formunu bir daha yakalayamadı. Arsenal'e gitmeyerek, hayatının hatasını yapan Hasan Şaş'ıda, bu kategoriye alabiliriz.

Tabiki her takımın taraftarı, bu denli kaliteli oyuncuları takımında görmek ister. Ama onların açısından odurumu değerlendirmeliyiz. Ayrıca Avrupa futbolu ile yoğrulan oyuncular Milli Takım içinde faydalı olurlar. O yüzden Avrupa'da oynayan bir oyuncu'nun tekrar Türkiye'ye dönüşü bir hatadır.

 
Toplam blog
: 23
: 193
Kayıt tarihi
: 27.04.09
 
 

Sayfada Gördüğünüz Tüm Yazılar Şahsıma Aittir. Bana Ait Diğer Bağlantılara Bu Linkten Erişebi..