Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Avşa'da tatilden bir kesit

Avşa'da tatilden bir kesit
 

Avşaya gidecekler, Avşa'yı merak edenler veya alternatif tatil mekanları arayanlar şimdi iyice gözlerinizi açın ve sizinle paylaşacağım bu güzeller güzeli adayı tanımaya hazırlanın.

Yazın tam ortasında sıcaklardan bunalmışken tatili mi düşünüyorsunuz? Yıllık izniniz geldi fakat hala nereye gideceğinize karar veremediniz mi? İşte bu yazı tam size göre! Hadi gelin Avşa'nın güzelliklerine bir göz atalım.

Önce adamızın konumu... Avşa Adası Marmara Denizi'nin ortasında şirin bir beldemizdir. Bir diğer adı Türkeli olan bu şirin yer, misafirlerini mutlu bir şekilde kucaklamak ve iyi bir tatil geçirmelerini sağlamak için harika bir ortam vaad etmektedir. Masmavi deniziyle, tertemiz kumsalıyla Avşa gerçekten de aradığınız yer olacak. Hem tarihi yapısı, hem de doğa güzelliğiyle tatilin tadına varacaksınız. Mesela adada bulunan Meryem Ana Manastırı görülmeye değer tarihi güzelliklerdendir. Rumların da esintilerini bulacağınız bu şirin ada, görülmeye değer güzelliklere sahip. Diskolarıyla, barlarıyla, çılgın bir gece hayatını seçen misafirlerine hizmet ederken, daha sakin bir tatil geçirmek isteyen misafirlerine de sahilde nargile kafeleriyle hizmet etmeye can atıyor Avşa. Zevk sizin, ister disko müziği, ister türkü bar, isterseniz tamamen sessizlik ve dostlarınızın muhabbetine karışan nargile fokurtusu ile çay tıngırtısı... Denizin sesini dinleyerek nargile içmenin zevki hiç bu kadar güzel olmamıştır inanın bana! Bu arada şarap tutkunlarına seslenmeden geçemeyeceğim. Adanın üzümleri şarap yapımında kullanılmaktadır. Hem Avşa'da hem de Avşa beldesine 5 km kadar uzaklıkta Yiğitler Köyü'nde dünyaca ünlü şarap markalarıyla tanışabilir, Avşa Adakarası şaraplarıyla gecenizi renklendirebilir, sevdiklerinizi sevindirebilirsiniz.

Ulaşım gayet basit. Özellikle İstanbul'da şehrin sıkıntısıyla kavrulan bir çalışansanız işte mükemmel bir fırsat! Çünkü Avşa'ya İDO ile ulaşabilmek mümkün. Deniz otobüsleriyle hızlı bir yolculuk yapmak istiyorsanız, bu seçenek var. Sadece 2 saat 45dk da İstanbul Yenikapı'dan Avşa'ya ulaşabilirsiniz. Yok ben deniz havası alayım şöyle bir geminin güvertesine çıkmam lazım derseniz adresiniz Mavi Marmara yolcu gemisidir. Biraz daha uzun sürse de hem ekonomik olarak hem de deniz havası olarak sizi tatmin edebilecek bir seçenek. Dilerseniz yine aracınızla da bu sevimli ada beldesine gelmeniz mümkün. Bunun için Tekirdağ Silivri'den ve Kumbağ'dan seferler yapan, yolcu ve araç taşıyan gemiler var. Buraya kadarı İstanbul ve Trakyadaki misafirler için. Ya Anadoludan geliriz derseniz? O da kolay, Erdek Limanından kalkan gemiler mevcut. Sabahtan akşama belirli saatlerde gemilerle hem araç hem yolcu taşımacılığı yapılıyor sevgili dostlar. 2 saat civarında bir yolculukla adaya gelmeniz mümkün. Bu kısım da Anadolu ve güneydeki misafirlerimiz için...

Beldede konaklama ihtiyacınızı karşılayabilecek çok sayıda otel ve pansiyon var. Gerek halk, gerekse özel teşebbüsler misafirlerini içtenlikle ağırlamak için canla başla yarışıyorlar. Gerçekten turisti soymaya değil, onlara ev sahipliği yapmak için mücadele ediyorlar. Bu tertemiz yürekli ada insanına candan teşekkürler!Benim gittiğimde kaldığım ve biricik teyzem sadece bunlardan birisi. Hatta size benden bir de torpil, kendisine şu numaradan ulaşabilirsiniz: 0266 896 29 69. Size tavsiyem gitmeden önce mutlaka arayın, çünkü bazen ada o kadar yoğun oluyor ki yer bulamayıp maalesef kumlarda sabahlamak zorunda kalabilirsiniz. Numarasını verdiğim Seyhan Hanım size bu konuda yardımcı olacaktır, şüpheniz olmasın. Dedim ya; tertemiz denizin tertemiz insanları sizleri adada beklemekte...

Sevgili dostlar benden size tavsiye, bu şirin adayı zamandan tasarruf ederek görebilir ve unutulmaz tatillerinize bir yenisini ekleyebilirsiniz. İstanbul'a yakınlığıyla İstanbullular için müthiş bir fırsat Avşa, ama elinizi çabuk tutun. Yaz bitmeden tatilinizi Avşa'da geçirin.

Esen kalın...
 
Toplam blog
: 20
: 1301
Kayıt tarihi
: 10.07.06
 
 

Ben Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim görmekteyim. ..