Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Avusturya'nın Beyaz İncisi: Lech

Avusturya'nın Beyaz İncisi: Lech
 

Kış mevsiminin yaklaştığı bugünlerde kar özlemi içerisinde olan insanlar için tatil zamanı geldi. Bir şiir gibi geçen kış mevsiminin tadını çıkarma, bembeyaz karların üstünden kayma, sıcacık şömine ateşi karşısında yemek yeme zevki bir başka oluyor. Kış tatili denince Avrupa'da akla gelen yerlerden biri olan Lech, Avusturya'nın kayak cenneti. Bu bembeyaz cenneti keşfetmek için en uygun mevsim geldi. Bavulunuzu hazırlayın, kışlıklarını çıkartın. Kaymaya ve Lech'in keyfini çıkartmaya gidiyorsunuz!

Dünyadaki ilk ski lift’inin ve kayak okulunun açıldığı yer olan Lech, tam anlamıyla kayağın anavatanı gibi. Diğer kayak merkezlerine kıyasla doğal görünümünü ve sahip olduğu özgün kasaba karakterini korumayı başaran Lech Am Arlberg’in yılbaşı kartpostallarını süsleyen duru bir güzelliği var. Avusturya'nın zerafet ve sakinlikle kutsanmış en güzel dağ kasabası olan Lech Am Arlberg cazibesini her kış tekrar gözler önüne seriyor.

Lech'e gelip otelinize yerleştikten sonra yapacağınız ilk kayak ekipmanlarınızı giyerek bembeyaz karların üzerinden kaymak olmalı. Bu konuda deneylim değilseniz Lech her köşesinde çeşitli kayak okulları bulunuyor. Kaldığınız otelin de özel kayak hocaları olacaktır. Onlardan yardım alabilirsiniz.

Her yaştan insanı bayılarak bindiği kızak, Lech'te çok popüler! Kızakla kaymanın dayanılmazzevkini doyasıya yaşamak istiyorsanız Lech bunun için en doğru adreslerden biri.

Zug Vadisi'ne giderek Kros kayağı yapabilir, farklı kayak türlerini keşfederek tatilin tadına tat katabilirsiniz. Kros kayağının biraz zorlu olduğunu söylemekte fayda var.

300 yıllık eski bir dağ evinin restore edilmesiyle hayat bulan S'Aelpele Restaurant, Lech’in harika doğasının içinde yer alıyor. Öğle yemekleri için Pazartesi günleri hariç her gün 11:00 - 17:00 arası açık olan restoranda akşam yemeği yemek istiyorsanız, önceden haber vermeniz gerekiyor.

Yemyeşil ormanları kaplayan beyaz örtü her zaman romantik bir manzara oluşturuyor. Kar taneleri tepelerin üzerindeki yerini almaya başlayınca, şehirlerin ve kasabaların çehresi değişiyor ve kış, tüm asaletiyle sahneye çıkıyor. Yılbaşında vitrinleri süsleyen hediyelik kar toplarını andıran Avusturya’nın batısındaki Lech Am Arlberg Kasabası, özenle korunan doğallığı ve sade yaşamıyla, sevimli bir kış hikayesini andırıyor. Bembeyaz yamaçlarla çevrili Lech, şehir kalabalığını andıran kayak merkezlerinden çok farklı. Bu eşsiz yeri keşfetmek, yaz mevsiminde gidilen tatillerden çok daha güzel tatil geçireceksiniz. Kışın huzurunu, farklılığını, güzelliğini Lech'te yaşayın!

"Lech'te Neler Yapılır" öğrenmek istiyorsanız tıklayın!

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..