Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '11

 
Kategori
Astroloji
 

Ay Tutulması sizi nasıl etkiledi?

Ay Tutulması sizi nasıl etkiledi?
 

2011 yılının ilk ay tutulması ülkemizden de izlendi. Görsel şölen 1 saat 40 dakika sürdü.


2011 yılının ilk Ay Tutulmasını izlediniz mi?

Bu görsel şöleni izleyen şanslı kişilerden biriyim. Bu kadar uzun süreli bir ay tutulması en son 2000 yılınınTemmuz ayında gerçekleşmiş ve bir saat 47 dakika sürmüş. Ay tutulması 15 Haziran'da 22.05'de başladı. Parçalı ve Tam Tutulma olarak iki ayrı evrede gerçekleşen tutulmanın tam tutulma boyutu 1 saat 40 dakika sürdü. Karşıyaka sahilinde çektiğim görüntülerden oluşan videomu facebook, youtube ve dailymotion'da paylaştım. Binlerce izlenme sayısına ulaşınca :) burada da paylaşmak istedim. Ay tutulmasını izle(ye)mediyseniz (amatörce) çektiğim görüntüleri aşağıdaki linklerde izleyebilrsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=ubkCpI3-OPQ&feature=related

http://www.dailymotion.com/video/xjbmxe_ay-tutulmasy-lunar-eclipse-turkiye-15-06-2011_news

Gökyüzü meraklılarına uzun bir seyir heyecanı sunan 2011 yılının ilk ay tutulması havanın açık olduğu yurdun değişik bölgelerinde vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Saat 20.22 de Ay'ın dünyanın yarı gölge konisi içine girmesiyle başlayan tutulma; saat 21.22 de parçalı tutulma başlangıcı, saat 22.22 de tam tutulma başlangıcı, saat 23.12 tam tutulma ortası, saat 00.02 de tam tutulma sona ermesi ve saat 01.02 parçalı tutulmanın sona ermesiyle sona erdi. Yaklaşık 3 saat süren parçalı ve tam tutulmanın ardından saat 02.00 Ay, Dünyanın yarı gölge konisinden çıktı.

Ay ve güneş tutulmalarının, doğa ve insan üzerinde yarattığı olumlu-olumsuz etkiler, tutulma öncesi-sonrasında medya ve sanal dünyada bilim adamları, astrolog ve uzmanlarca tartışılmaktadır.

İnternette ay tutulmasının insan üzerinde yaratabileceği olumlu-olumsuz etkiler de astrologlarca yorumlanıyor. Ortak nokta; yay burcunun 24 derecesinde meydana gelen bu tutulmadan en çok 13-21 Aralık doğumlu olan Yay burçları ile 12-20 Haziran günleri arasında doğmuş olan İkizler burçlarının etkileneceği, duygusal değişimler yaşayabilecekleri.

Yükselen burcu; Yay, İkizler, Başak ve Balık olan burçlar da ay tutulmasından aynı şekilde etkileneceğinden bir olumsuzluk yaşamamaları için önümüzdeki altı ay boyunca duygusal karar vermemeleri öneriliyor. Aman dikkat!

Ay tutulmasının sizi nasıl etkilediğini öğrenmek isterseniz kadinx.com web sitesinin linki aşağıdadır.

http://blog.kadinx.com/15-haziran-ay-tutulmasinin-etkileri.html

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..