Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Ayakta alkışlanacak söz!

Ayakta alkışlanacak söz!
 

Kılıçdaroğlu: "Peygamber Soyundanım"

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte Ankara’nın Yüzüncüyıl semtindeki evinde Hürriyet’i ağırlayan Kılıçdaroğlu, Hazreti Muhammed’in kızı Hazreti Fatma’dan olan torunu Hazreti Hüseyin’e dayanan ve ‘Seyyid’ olarak nitelendirilen aile soyunun ayrıntılarını anlattı.”
 
Ayakta alkışlanacak bir söz! Ne bekliyordunuz? Bu memleketin taşında, toprağında, suyunda, insanımızın hayat bulduğu her bir solukta “Ehli Beyt” nefesi vardır. Hak dostlarının, erenlerin eli, emeği, himmeti vardır. Elbette ki soyu da nesli de evlatları da torunları da olacaktır. Bu şaşkınlık niye? CHP li değilim, hiçbir parti de umurumda değil ancak, CHP’li olmak ya da olmamaktan çok daha öte Sayın Kılıçdaroğlu’nu, gecikmiş de olsa, asaletini, inancını açıkça ifade ettiği için tebrik ediyorum. Bununla birlikte, Hz. Muhammed (a.s.)’ın evlâdı olmanın gereklerini, gerek siyasi gerekse özel yaşamında en mükemmel bir şekilde hayata geçireceğine de tüm kalbimle inanıyorum.
 
Hali hazırda iktidarda bulunan siyasi partinin İslâmi duyarlılığı, kısmi de olsa bu çerçevede attığı adımlar oldu elbette ki. Ancak, Cumhuriyet tarihinin en uzun süre hükmetme yetkisi rekorunu elinde bulundurması ve dahi seçmen tabanının tercih ve de beklentileri göz önünde bulundurulursa, İslâmi çalışmaları yok hükmündedir. Kaldı ki “Ehlibeyt” duyarlılığı.
 
Ne yazık ki, siyasi kadroların rant kapışmaları bu açığı fark edebilmelerini olanaksız kıldı. Dün ne haldeydiniz? Bugün ne oldunuz? 28 Şubat, 28 Şubat diye bas bas bağıran AKP yetkilileri, 28 Şubat öncesi kol kola gezdiği, aynı ranzada yattığı kardeşlerini unuttu. Okuduğu Kur’an-ı Kerim’i, sabah akşam anlattığı Sahabe hayatını unuttu. Bakanlarından en altta bulunan mahalle temsilcisine kadar ne yazık ki, gerçek böyle. Salabe’yi, ‘Mescid Kuşu’ iken tanıyanlar vardır. Hiç boş yere inkâr edilmeye çalışılmasın, isteyen etsin fark etmez.  
 
Sayın Kılıçdaroğlu’nun bugün gerçekten özlemini çektiğimiz “Ehlibeyt” kokusunu, hüküm etme makamında da tüm halkımızla birlikte İslâm dünyasına yeniden kazandırması temennisiyle, tekrar tebrik ediyor, başarılar diliyorum. 
                                     
Şair Yazar Kemal ALKAN
 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..