Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Aydınus'un yaptıkları

Aydınus'un yaptıkları
 

Futbolun bu kadar konuşulan bir eğlence oluşuna hakemlerin katkıları çok büyük. Futboldaki diğer öğelerin tersine, onların iyiliklerinden bahsedilmezken kötü oluşları ya da yanlışları konuşulur.  Bir çok kez arkadaşlar arasında hakemler konuşulurken, benim kahrolası insani yanım suyüzüne çıkar ve "onlarda insan olur hataları"  der hakeme yüklenenlerin gazını alırım. Elbette hakemlerde insan onlarında hata yapma hakları var. Maça etki  edebilirler, skoru etkileyebilirler, yanlış oyuncu atabilirler vesaire.......

Evet hakemler de insan işin asıl beni üzen kısmı da bu gerçek. Dünkü maç özeline inecek olursak eğer  Fırat Aydınus bütün diğer hakemler gibi insan ise  (ki buna şüphe yok) bu maçtaki yönetiminin  tek ifadesi "olayda kasıt" olduğudur. Çünkü olanlar "hata" denilemeyecek kadar belirgin kasıtlı kararlardı.

Bu maçtaki hatalar ne iki takım aleyhine de oluşan basit hatalardı, ne de "bu hatanın günahı olmaz" dedirtecek cinsten şüpheli pozisyonlar. Bu maç; Fırat Aydınus'un kafasına maçtan önce kilitlediği "Fenerbahçeli futbolcular artist hele hele Caner tam kırmızılık" cinsinden birtakım takıntılı düşüncelerin dışa vurumuna sahne oldu. ( Birilerinin başka cinsten telkinleri oldu mu bilinmez?). Şimdi Fırat Aydınus'un yaptıklarını sıralayalım:

1-Gaipten gelen sesle( çünkü  20 metreden sadece kendisi duymuş) Caner'i  kapı dışarı etti.

2-"  Eskişehir devreye önde girsin de iş tam olsun" diyerek duraklamaların bitimine rağmen Eskişehir atağını kesmeyip, başka maçlarda ağız burma hareketiyle "devam" dediği pozisyona penaltı vererek rahatladı!

3- Tam görüş açısındaki iki ayrı elle oynama pozisyonunda Eskişehir lehine oyunu devam ettirdi. (Özellikle biri Necati'nin direkten dönen topuna sebep oldu.)

4- Sezer'in yediği arka arkaya iki dirseği yardımcı hakemleriyle birlikte es geçerek kanayan kaşını görmesine rağmen,  Eskişehir atağını  durdurmayıp Sezerin Annesine stadın  komple küfretmesini sağladı. (Sezer geçen hafta gol atmıştı ya kendince cezasını kesti herhalde).

Fırat Aydınus'un o sempatik bebeksi yüzü ve cilalı saçlarının altındaki Fenerbahçe Sevgisi!  ise rakamlara, bu maçtan sonra akılanan istatistikçilerin uyarılarıyla yansıdı. Adamın gösterdiği kırmızı kartların neredeyse yarısı Fenerbahçeli Futbolculara ve son iki sezonda yönettiği Fenerbahçe maçlarında Fenerbahçenin galibiyet sayısı sadece 1 ( 8 maçta 1 galibiyet).  Son iki sezonda yaşananlara bakınca Fırat Aydınus'un nereden koştuğunu tahmin etmek zor değil. Şimdi bazıları "o kadar da değil" diye söylenebilir, belki haklılık payları da olabilir ama, ben tesadüflere hiç inanmam.

Evet Fırat Aydınus; maçlardan önce dua edip ellerini yüzüne götürüyorsun ya, o dua ettiğin Yüce Makama bu adaletsizlik ve hak yemeler için ne anlatacaksın, bence şimdiden düşünmeye başla.....

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..