Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '12

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ayışığı'ndan diyet yemekleri; Kabak kalya

Ayışığı'ndan diyet yemekleri; Kabak kalya
 

internetten alıntı-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

-Aman Ayışığı, canım gülüm Ayışığı, ben diyete başladım! Hani senin dağarcığında muhteşem lezzetlerin tarifleri vardır ya… Bu kez de diyet yemeği tariflerinden versen.

- Bana bak! Seher yeli, öyle bilip bilmeden diyet miyet yapılmaz! Önce doktora gidip, bir güzel muayene olacaksın. Kan değerlerini, şeker oranını ve tansiyonunu ölçtüreceksin!

-Eeeee

-Doktordan onay alırsan diyet yapmaya başlayacaksın. O da öyle hızlı hızlı değil! Ağır ağır düzenli, istikrarlı kilo vereceksin!

- Peki, senin dediğin olsun…( Bir bilse kaç kilolar verdim… Hahhhhaaayy;)

- Hem şimdi sana tarif versem! Kesin, sen hem uygular hem de yazar, paylaşırsın! Eminim…

-Ehhh müsaade edersen, o kadar olsun!

- Sakız kabağı sever misin?

-Ooo hem de nasıl… Hele mücver yapacaksın. Yeme de yanında parmaklarını yut;)

- Mücver falan olmaz şimdi. O kızartılıyor, yağ çeker… Diyet yemeği tarifi demedin mi sen bana?

- Evet…

-Yaz o zaman.

1 adet sakız kabağı,

6 sap dereotu,

½ kuru soğan,

2 diş sarımsak,

1 domates(olgun)

1 minik kâse yoğurt,

-Önce ufak bir kuşhaneye yarım kuru soğanı, yarım ay şeklinde halkalar halinde doğrayacaksın. Kabuğunu soyduğun kabakları da halka halka kesip üzerine yerleştireceksin. Olgun domatesi de minicik parçalar şeklinde keserek, kabakların üstünü örtecek şekilde koyacaksın. Kuşhanenin kapağını kapatıp, çok kısık ateşte pişmeye bırakacaksın. Sakın başından ayrılma! Beş dakika sonra 1 fincan ılık su ilave edeceksin. Kabaklar pişmeye başlayınca dereotlarını elinle parçalayarak üstüne ilave edeceksin. Baktın, pişti mi yemeğin? Bir çay kaşığı sızma zeytinyağını da üzerine eşit miktarda gezdireceksin. Beş on dakika kapağı kapalı bir halde dinlenmeye bırakacaksın. O dinlenirken, istersen sarımsaklı, istersen sade yoğurdu çırpacaksın. Yemeğin hazır!!! Tabağa aldığın kabak kalyana, yoğurdu da ilave edip, eğer, arzu edersen bir fiske kırmızı toz biber ile de süsleyebilirsin…

Neden bir kabakla bu yemeği hazırlayacağım dersen? Diyet yemeklerini ben bir kişilik ve bir seferlik yapmayı tercih ediyorum. Zira hem taze olmaları bakımından, hem de bıkkınlık olmaması yönünden. Diyet yapanlar, zaten birçok yiyeceği kısıtlarken, aynı yemeği iki kez yedikleri takdirde; diyetten bıkabilirler. Hem ayrıca yemeğin lezzeti ve ihtiva ettiği besin değeri kadar, göz zevki de çok önemli. Onun için de mümkün olduğunca görsel bir güzellik taşımalarına önem veriyorum. Beğenerek uygulayacağından ve yiyeceğinden eminim… Benden bu kadar!

-Teşekkür ederim de Ayışığı, yarın yine tarif istesem haaa ne dersin?

- Seher yeli!!! Çok acelecisin… Dur hele! Veririm yine tarifleri de bu denli acele etme… ;)))

-Peki, bunu sakız kabağı ile değil de bal kabağı ile yapsam?

-Bal kabağı ile başka tarif vereceğim… Pür telaşsın!!! Sabırlı ol biraz…

-Tamam… Oldu o zaman…

 

Sofralarınız bereketli ve şen, tarif kârınız Ayşen olsun…

 

Ayşen Arslangiray Kura

 

 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..