Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Ayışığı'ndan diyet yemekleri; Közlenmiş patlıcan yatağında somon ızgara

Ayışığı'ndan diyet yemekleri; Közlenmiş patlıcan yatağında somon ızgara
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 

-Seher Yeli… Özel mi özel, güzel mi güzel, bir diyet yemeği tarifine ne dersin?

-Ne dememi istersin Ayışığı? Süperrrrr derim. Yaşasın derim;)

-Ayışığı’nın spesiyal yemeği dersin;)

-Yoksa! Bal kabağından mı? Hani söz vermiştin ya…

-Taktın şu bal kabağına… Bal kabakları, her ne kadar yaprakları sararmış olsa da, daha dalında. Düşmediler ki henüz pazar tezgâhlarına. Dur hele, acele etme! Sıra elbet ona da gelecek, biraz bekle!

-Peki…

-Somon balığı tarifi vereceğim bugün sana. Hem dinle, dinlerken de bir yandan not al! Zira sen bunu da yazarsın eminim.

‘’Eğer diyet yapıyor isen; mutlaka haftada en az iki kez balık tüketmen gerek. Gerçi herkes için de geçerli bu kural. Hele de balıkçılar, vira bismillah demişken denizlere, deryalara… Yüzlerce çeşit balık gülerken yüzüne. Sakın göz ardı etme!

Somon balığı yağ ihtiva etmekle birlikte, yüksek oranda omega-3 yağ asitlerini bünyesinde barındırdığından, kalp sağlığı için önemli bir besindir. Amma pişirirken kesinlikle kızartmaktan kaçın! Ya fırında kâğıtta ya da ızgarada hazırlaman gerek. Aslında en iyi pişirme şekli tütsülenmiş(füme) halidir ama sen onu evde yapamazsın!

1 dilim somon balığı (100 ila 150 gr. Civarında)

1 adet iri büyüklükte patlıcan

Yarım demet maydanoz

2 dilim domates

1tutam zencefil

1 tutam zerdeçal

1 tutam karabiber

2-3 tane karanfil

1 adet limon

Öncelikle sıkılmış bir limonun suyuna; zencefil, zerdeçal, karanfil ve karabiberi karıştır ve elde ettiğin sos ile somon balığının dilimini iki yönlü marine et ve yarım saat kadar dinlendir.

Bu arada patlıcanı da fırında közlemeye başla. Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup, servis tabağına yerleştir ve üzerine biraz limon suyu dök.

Dinlendirdiğin somon balığını da teflon tavada, üzerine bir kapak kapatarak önce kısık ateşte pişirmeye başla. Neden kapak dersen? Somon balığının derisinde yoğun olarak bulunan omega-3, etin içine iyice işlesin diye. Daha sonra kapağı kaldır ve iyice pişmesini sağla. Pişen somon dilimini ilk evvela kâğıt havlunun üzerine al ki yağ miktarı azalsın.

Servis tabağını maydanoz, domates ve limon dilimi ile süsledikten sonra da közlenmiş patlıcanın üzerine somonu yerleştir. Bu akşam ki özel diyet yemeğin hazır;) Görüntüsü muhteşem olsun ki diyet yapmaktan zevk alasın. Afiyet olsun…’’

-Daha şimdiden sabırsızlanmaya başladım Ayışığı. Kim bilir ne muhteşem bir yemek olacak? Bal kabağını unutma ama lütfen! Söz verdin…

-Töbe töbee… Alllammm  ya!!!

 

Sofralarınız bereketli ve şen, tarif kârınız Ayşen olsun;))

Ayşen Arslangiray Kura

27 Hazanda

 

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..