Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Aykırılık ve sıradanlık

Aykırılık ve sıradanlık
 

Doğduğumuz günden başlayarak çevremizdeki herkes bize sıradan olmanın ve topluma uyum sağlamanın avantajlarını şöyle ya da böyle anlatmaya çalışmışlardır. Yaş ilerledikçe çevremizde aykırı olanları görerek, onlara özenme ya da eleştirme duyguları ile karmaşık bir ruh haline büründük.

Peki doğrusu ne? Bize öğretilen sıradanlık mı? Yoksa artık sık sık günlük yaşamımızda çok sayıda sergilenen aykırılıklar mı en doğrusu.

Moda giderek çılgınlaşıyor. Kadın ve erkekler sıra dışı giyimlere daha çok yöneliyor. İlişkiler ikili ilişkiden çoklu ilişkilere doğru hızla ilerliyor. Sıra dışı meslekler revaçta. Çılgın hobiler herkesin adrenalini en yüksek düzeye çıkartma yarışındalar. Sıradanlık neredeyse bir ayıp ölçüsü ile yorumlanıyor. Herkes birbirine göz ucuyla bakıp içinden ‘’ah, ne kadar sıradan biri’’ anlamında göz süzüyor. Kalabalıkların gözü sıra dışı olaylara ve kişilere ister istemez kayıyor, aralarında hep sıra dışı olayların ve kişilerin dedikodusunu yapıyorlar. Erkekler bir yanda ailenin baskısıyla sıradan bir kadın bulup aile kurarak yaşamını sürdürmeyi düşünürken sıra dışı bir kadınla karşılaşmak için çevrelerini en hassas radar gibi tarıyorlar. Genç kızlar ve kadınlar, evlilik sürecinde sıradan bir aile içinde kalmayı tercih ediyor görünseler de bir yandan karşı cinsin en maceracı kişiliğine kollarını açmak istiyor.

Modada trendler bu iki uç arasında bir savaşı simgeleyen ikonlarla dolu. Ya geçmişin muhafazakar giyim tarzını yeniden stilize edeceksiniz, ya da zamanın ötesine geçen sıra dışı giysiler yaratacaksınız.

Sıradanlık ve aykırılık. İki uç noktanın savaşında normal bir yaşam sürmek giderek güçleşiyor. Doğru olan hangisi. Herkese göre bir doğru var. Önemli olan bireyin kendi mutlu doğrusudur. Ancak bu her iki ucun da sentezini iyi yapmakla mümkündür.

Ne bağcıyı dövecek, ne bağı talan edecek, ne bol buldum diye tüm üzümleri tüketerek midenizi bozacak bir konuma düşmeden şu denklemi kurmakta yarar var.

Ben normalden sıra dışı her şeye daha yatkınım. Normalden sıradanlığa eğilimli olanları gördüğümde çok mutlu oldukları söylenemez. İdeal olan illa şu diyenleri tartışmaya bekliyorum.

 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..