Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Eskiye ait, tek ve güzel: Vintage

Eskiye ait, tek ve güzel: Vintage
 

Eskiye ait, tek ve güzel : VİNTAGE

Eskiye arkamızı döner, yenilik ararız çoğu zaman. Daha sonra yeniden arkamıza döner bakarız. Bir zamanlar terk eylediğimiz eskiye ait şeyler, vitrinlerde yeniden daha pahalı olmasına rağmen biz tüketicilerin alım dürtülerini kamçıladığını görüyoruz.

‘’Eskiye ait olup yeniden gözden geçirilerek günümüze sunulan giysi’’ anlamında kullanılan vintage modası ülkemizde de meraklıların merakına mazhar oldu.

1980’li yıllarda moda dünyasınca benimsenen vintage, bir anlamda gelecek endişesi duyan insanların geçmişe özlemlerini de bir simge olarak yaşamlarına almaları açısından önem kazandı.

Modacıların kimi eski kumaşları yeni giysilere dönüştürerek vintage modasına hayat verirken moda dünyasında bazı girişimciler de eski giysileri özenle toplayarak vintage butikler açtılar.

E2 markası altında ürünler pazarlayan modacılar Michele ve Olivier Chatenet çifti vintage modasına yönelmeleri sonucu çok rağbet görüyor şu günlerde.
Dünyanın çeşitli kentlerindeki bitpazarlarından ve açık artırmalardan topladıkları giysileri yenileyip güncelleştirerek satışa sunan bu tasarımcı çiftin numaralayarak sattıkları giysiler basın tarafından da ilgiyle izleniyor.

Paris'in daha çok, genç kitleye hitap eden Diesel, Energie, PauliJoe, Miss Sixties gibi butik ve spor mağazalarının bulunduğu Etienne Marcel caddesindeki Killiwatch ise otantik vintage giysiler satıyor.

İstanbul’da ise Ünlü manken Ece Sükan, bir resim koleksiyoneri titizliği ile topladığı vintage (eskiye ait, tek ve özel) aksesuar ve elbiseleri, geçtiğimiz aylarda Nişantaşı’nda açtığı Ece Sükan Vintage adlı butikte meraklılarına sunmaya başladı.

Vintage merakının annesi sayesinde başladığını söyleyen Ece Sükan, annesi tiyatro sanatçısı Serpil Sükan ile ikinci el kıyafetleri toplamayı çok seviyor. Özellikle de aksesuarları. New York’un tam bir vintage cenneti olduğunu söyleyen modacı, aksesuar ve kıyafetlerinin çoğunu New York’tan aldığını ve çok uzun zamandır koleksiyoner titizliği ile vintage topladığını söylüyor.

Geçtiğimiz günlerde Kanlıca’daki Ajia Otelde gerçekleştirilen ‘’De Ja Vu’’ konsepti ile düzenlediği defile izleyenleri kendine hayran bıraktı. 1950’li yıllara ait Chanel, Yves Saint Laurent, Lanvin ve Paco Rabane gibi dünyaca ünlü modacıların giysileri vardı. Bu defilede sergilenen eskiye ait giysilerin her biri yaşanmışlığın öyküleri ile günümüz moda severlerinin ilgi odağı oldu.

Vintage modası bana şu çok sözü edilen evrensel yasayı hatırlatıyor. ‘’ Hiçbir şey yok’tan varolmaz. Var’dan yokolmaz. ‘’


 
Toplam blog
: 54
: 1526
Kayıt tarihi
: 21.06.07
 
 

23.05.1974 İstanbul doğumluyum. Mediha Yener Moda Okulu'ndan stilistlik ve modelistlik sertifikaları..