Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Kocaman nereye koşuyor?

Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçından 2-1'lik skorla mağlup olarak dönen F.Bahçe bir nebze de olsa tur umutlarını Kadıköye taşıdı. Bir nebze de olsa dedim çünkü F.Bahçe'nin sezon başından beri sergilediği performansı özellikle her zaman takıma ve teknik ekibe destek veren taraftarına umut aşılamıyor. Özellikle Aykut Hoca'dan çok şey umanlar maalesef artık umutlarını kaybetmeye başladılar. Süper Kupa finalinden sonra ligin ilk maçında da 10 kişi kalan rakiplerine üstünlük kuramayan futbolcular için son şanslar diyebileceğimiz Spartak Moskova maçlarının ilk ayağından da istenilen sonuç elde edilemedi. Aslında Aykut Kocaman'nın sahaya beraberlik için çıkardığı kadro gole kadar çok fazla rakibe gol şansı vermesede özellikle defans hattındaki Hasan Ali ve Egemen'in hataları maçı farka bile götürebilirdi.

Alex'in oynamadığı bir maçta Alex'in görevini Baroniye veren Aykut Hoca acaba Baroniye Alex gibi oyna yeter mi dedi. Teknik kapasitesi Alex'in yarısı bile olamayan Baroni bir de Alex gibi koşmadan oynayınca F.Bahçe'nin gol atma şansı hemen hemen hiç kalmıyor. Zaten attığımız golde Selçuk'un rastgele bir uzun topunu iyi takip eden Sow'un zekası ve Kuyt'ın mükemmel vuruşu ile geldi. Kuyt geldiği günden beri her oynadığı maçta performansını arttırmaya devam ediyor. Keşke bu görev adamı Kuyt'dan 3-4 tane daha olsaydı demeden geçemeyeceğiz. Allah kendisini nazardan ve sakatlıktan özelliklede takıma adapte olamktan korusun. Takıma adapte olmak derken takımdaki bazı futbolcuların vurdumduymazlığı kastediyorum yanlış anlaşılmasın.

Özellikle yerli futbolcuların tek amacının F.Bahçeye transfer olmak olması Aykut Hoca'nın en büyük problemi olarak duruyor. Özer, Sezer, Serdar ve son olarak Hasan Ali transferlerinin performansları maaelesef bu tezimizi haklı çıkarıyor. Hasan Ali'nin Milli takıma kadar yükseldikten sonra Fenerbahçe forması ile gösterdiği performans maalesef Ziegleri aratacak gibi duruyor. Sürekli olarak rakibin gerisinde kalması ve kademeye girememesi dün 2 gola mal oldu. Umarım Aykut Kocaman rövanş maçında solda Caneri oynatır. Yoksa mutlaka yemeden bir gol atmamız gereken bir maçta istemediğimiz bir sonuç alabiliriz.

Eğer F. Bahçe şampiyonlar ligine giremezse bunun kaybının maddi manevi telafisi çok zor olur. Aykut Kocaman'ın bu bir haftada bunu çok iyi düşünerek artık taraftarında sabrının kalmadığını bilmesi gerekir. Özellikle 3 sezondur G.Saray maçlarında hep ezilen taraf durumuna düştüğümüzü düşünerek bir de şampiyonlar liginden rakibimize 10 milyon euroyu hediye ederse artık arkasında kimse durmayacaktır. Aynı şekilde geçen sezon ki ekstra durumun arık bu sezon ortan kalktığını düşünerek futbolcularında akıllarını başlarına alma zamanı çoktan geçmiştir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..