Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ağustos '12

 
Kategori
Futbol
 

Süper kupa

Süper Kupa maçı oynandı bitti ama yankıları halen devam ediyor. Aslında ilk olarak bu Süper Kupa maçlarının neden doğru zamanda oynatılmadığını çok merak ediyorum. Gerek UEFA gerekse ülkelerin süper kupaları sezon sonunda o kupayı oynamayı hakeden futbolcularla değil yeni sezonda yeni futbolcular ve yeni teknik kadrolarla oynatılıyor. Bu yanlış uygulama hem o kupada oynamayı hakeden futbolculara haksızlık hem de sezon başı olması sebebiyle genelde hazırlık maçı havasında oluyor. Umarım yetkililer bu durumu düzeltirler de daha zevkli süper kupa maçları seyrederiz.

Maça gelince Fenerbahçe maalesef Aykut Kocaman'ın ısrarla Kuyt'ı forvet oynatmak istemesi sonucu bir de Gökhan Gönül'ün olmaması sebebiyle yine yanlış bir kadro ile sahaya çıktı. Galatasaray Fenerbahçe defasının yaptığı akıl almaz hatalar ile maça baskılı başlayan taraf oldu. Volkan'ın baskı altındaki Bekir'e verdiği pasta Bekir'in panik yaparak topu taca doğru vurmayarak kalecisine geri dönmesi ve kısa düşen pasın pozisyona dönmesi affedilir bir hata değildir. Geçen sezon play-off maçlarında çok başarılı maçlar çıkaran Bekir maalesef Vaslui ve Süper kupa maçları ile sınıfta kalmıştır. Volkan'ın sakatlanarak çıkması ile ısınmadan kaleye geçen Mert'in kendine fazla güvenmesi sonucunda çıktığı ilk topta yaptığı hata ile Fenerbahçeli futbolcular üzerindeki hata yaparsam korkusu dahada arttı. Golden sonra FenerBahçe Kuyt ve Alex'in çabaları ile rakibin üzerine gitmeye başladı ancak bunlar da çok etkili ataklar değildi. Kuyt'a yapılan faulde yopun başına geçen Alex skoru dengeye getirirken Cüneyt Çakır'ın düdüğümü beklemedin diye Alex'e sarı kart göstermesi çok komik oldu ama atışın tekrarı gol olunca Cüneyt Çakır'da çok üzülmüştür.

Maçın 2. yarısında değişen çok fazla bir şey olmadı. Galatasaray yine Fenerbahçe defansının ve orta sahadaki oyuncuların hataları ile pozisyonlar bulurken Kuyt mükemmel driplinglerle ceza sahasına girmek üzereyken 2 futbolcunun makası ile yerde kaldı ama eyyamcı Cüneyt Çakır pozisyonu devam ettirerek kör seyircileri bile isyan ettirdi. Pozisyonun devamında yine Bekir'in hatası ile topla buluşan Umut bir Fenerbahçe maçında 2 gol birden atarak gerçek Galatasaraylı oldu. Aykut Kocaman'ın yeni transfer Krasiç'i oyuna alması ile sağ kanattan etkili gelmeye başlayan Fenerbahçe Kuyt'ın fırsatçılığı ile skoru dengeye getiriken pozisyonun başlangıcında elle oynama olduğunu idda ederek hakeme itirazve küfür eden Engin kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu andan sonra herkes Aykut Kocaman'ın Sow'u oyuna alarak maçı forse etmesini beklerken maalesef korkak bir tavırla maçı uzatmaya götürmeye çalışan Aykut Kocaman bu korkaklığının bedelini son dakikalarda Caner'in akıl almaz hatası ile yarattığı penaltı ile ödedi.

UEFA'nın Avrupa Şampiyonasında yarı final yönettirerek egosunu iyice şişirdiği Cüneyt Çakır her Galatasaray-Fenerbahçe maçında olduğu gibi eyyamcılığa devam etti. Kuyt'a yapılan faulu vermemesi ile maçın skorunu etkiledi. Ayrıca kendisine küfür edene kadar Engine sabretmesi de ayrıca bir takdiri gerektiriyor. Hakemlerin görevi sahada adalet dağıtmaktır ama Cüneyt Çakır adaleti dağıtmak yerine Fenerbahçeyi ezmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Umarım UEFA'nın hakem gözlemcileri bu maçı izlemişlerdir de Cüneyt Çakır'ın gerçek yüzünü görmüşlerdir.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..