Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

18 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Ayrılıkçı olmayan Kürtler ne yapmalı?

Ayrılıkçı olmayan Kürtler ne yapmalı?
 

Kürt açılımı veya Milli birlik ve beraberlik projesinin hayata geçebilmesi için, ülkenin hangi bölgesinde yaşıyor olursa olsun, kendisini Kürt diye tarif eden vatandaşlarımız isteklerini anlaşılır, net bir şekilde söylemeliler. Aksi takdirde kalıcı bir çözüme ulaşılamaz. Durum bu olunca BDP’nin söylemleri ve dayatmaları Kürtlerin tamamının talepleri olarak algılanıyor. Bu talepler ne hükümetimiz ne de milletimiz tarafından kabul görür; çünkü BDP terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın muhatap alınması konusunda ısrarlı. Şayet bu talep Kürtlerin tamamı tarafından kabul görüyorsa; Hükümet kendisine durum değerlendirmesi yaparak yeni bir yol haritası çizmeli. Eğer Kürt vatandaşlarımızın gerçek istekleri, BDP’nin talepleri ile örtüşmüyorsa; Kürt vatandaşlarımız çeşitli STK (Sivil Toplum Kuruluşları) aracılığı ile taleplerini anlaşılır bir biçimde yazılı ve fiili hareketlerle göstermelidir. Kürt vatandaşların fiili olarak yapması gereken şunlar olmalıdır:

-Yaşadığı şehir veya mahallede çoçukların yasadışı gösterilerde kullanılmasına karşı çıkmalıdırlar.

-Yapılacak yasal gösteri ve toplantılarda PKK bayrakları, bölücü sloganlarla ülkenin dirlik ve düzenini bozmak isteyenlere yer verilmemeli.

-Neden beraber yaşamamız gerektiği yönünde Kürt aydınlar yazılı ve sözlü beyanda bulmalıdırlar.

-Terörün bölge halkını eğitim ve öğretimden geri bıraktığını belgelerle anlatmalıdırlar.

……………………….

Şayet Kürt vatandaşlarımız yukarıda saydığımız ve daha sayamadığımız birçok hususta gerekli hassasiyeti göstermeyip; meydanı sadece BDP’sine bırakırsa sonuç alınmaz. Sonuç alınmayan bu işten sadece terörden beslenenler kazanç elde eder. İşsizlikten dem vurduğumuz ülkemizde (özellikle doğu bölgemizde) teröre dökülen paraları iş imkânlarına çevirebiliriz. İşinizi, elinizden ekmeğinizi alan terörü eteklerimizden silkeleyelim.

Bizler hep beraber huzuru ve güveni bir an önce tesis edemezsek; etnik ayırım tuzağıyla ülkemizin ileri gitmesine engel olmak isteyenlerin tuzağına düşeriz.

Çanakkale Şehitliğine gidenler bilir, o zaman insanlar etnik ayırım yapmadan ülkesi için yan yana çarpışmış; sonsuz uykularında da ayrılmamışlar. Bizler yıllardır beraber yaşıyoruz. Beraberliğimizi zedelemek isteyenlere en güzel cevabı Kürt kardeşlerimizin vereceği kanaatindeyim.

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..