Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '15

 
Kategori
Kitap
 

Ayşe Kulin'den dörtleme

GİZLİ  ANLARIN YOLCUSU
 
Yayınevi :Everest yayınları
 
Türü: Roman
 
YayınTarihi : 2011
 
Sayfa Sayısı : 432
 
Yayınevi sahibi İlhami’nin hikayesi bu. İkinci çocuklarını kaybettikten sonra depresyona giren karısı Eda’yla devamlı sorunlar yaşayan orta yaşın eşiğindeki İlhami, hayatındaki çıkmazlardan kurtulmak için ortağı Handan’la bir kaçamak yaşar. Bunun doğru olmadığını anlayınca ilişkiyi bitirmek istese de ona aşık olan Handan peşini bir türlü bırakmaz. İlhami'nin hayatı, yayınevine grafike olarak alınan Bora'yı tanımasıyla tamamen değişir. Bir iş gezisinde iki adam ilişki yaşarlar. Zamanla aralarındaki bu yakınlaşma tutkulu bir aşka dönüşür. İlhami’nin ailevi sorunlardan bunalan ve yurtdışında okumayı seçen kızı Derya memleketine dönüp, yayınevinde çalışmaya başlar ve Bora’ dan hoşlanır. Handan ise başka bir kadından şüphelendiğinden adım adım İlhami’nin peşindedir.
 
Tüm bu olaylar İlhami nin hayatını içinden çıkılmaz bir karmaşaya sürükleyecektir. Aşık olduğu Bora'nın ise sırları vardır.  Yaşadıklarını bir kitap haline getiren genç adam ünlü bir yazar olma yolundadır. Ön plana aldığı bu tuhaf aşkın gerisinde, yayıncılık hayatını da irdeliyor Ayşe Kulin. Kitap sürpriz bir sonla veda etse de, bu sonsuz bir elveda olmuyor.
 
ARKA KAPAK YAZISI
 
Uzun zamandır çıkmadığı yollarda kaybolanların hikâyesi...
 
Ayşe Kulin yeni romanında aşkın değiştirdiği ve bir daha hiç aynı olmayacak hayatları anlatıyor…
 
Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi?
 
Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.
 
Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.
 
BORA'NIN KİTABI
 
Yayınevi: Everest Yayınları
 
Türü: Roman
 
Yayın Yılı : 2012
 
Sayfa Sayısı : 256
 
Gizli Anların Yolcusuyla tanıştığımız, İlhami’nin aşık olduğu genç adamın, Bora’nın geçmişini, yaşadıklarını, hayallerini, umutlarını öğreniyoruz bu kitapta. Acılı bir çocukluk geçirmiş olan Bora, kimliğini, ismini, ailesini geride bırakmış, İstanbul'a gelip, yeni bir hayata başlamıştır. Tırnaklarıyla kazdığı, sadece kendine ait bir gelecek kurmuştur kendine. Ama kuralları hiçe sayan bir aşk her şeyi başkalaştırır. Bora’nın geçmişinden bir hatıra onu yeniden bulacaktır.
 
ARKA KAPAK YAZISI
 
Önce gerçeğimi kendime kabul ettirirken yoruldum! Sonra gizlerken... Daha sonra yüzleşirken... Kendim olmaya hakkım olduğunu anladığımda... Kendimle barışırken... Gerçeğimi başkalarına kabul ettirmeye çalışırken... Benim gibi binlerce, on binlerce insanın var olduğunu öğrenirken... Yoruldum!"
 
Acımasız günlerin gölgesinde geçen çocukluğunun yaralarını sarmak ve geçmişini silmek için İstanbul'a gelen genç bir adam: Bora. Tam hayatını değiştiren aşkı bulup umudu yeşerdiğinde, geçmişi yeniden karşısına çıkacak ve kendi öyküsünü anlattığı Bora'nın Kitabı onu bir girdabın içine sürükleyecek.
 
Gizli Anların Yolcusu'ndan tanıdığımız Bora'nın hazin öyküsüyle Ayşe Kulin, sadece genç bir adamın kişisel varoluş mücadelesini değil, bu coğrafyanın zorlu koşullarında bir insan, bir âşık, bir birey olabilmenin imkânsızlığını da anlatıyor.
 
Bora'nın Kitabı kabuğundan sıyrılmaya ant içmiş insanların büyük mücadelesinin romanı.
 
DÖNÜŞ
 
Kitabın Yazarı:  Ayşe Kulin
 
Yayınevi: Remzi Kitabevi
 
Türü: Roman
 
Yayın Yılı: 2013
 
Sayfa Sayısı: 296
 
Ve sahnede Derya var şimdi. İlhami’nin kızı. Babasıyla Bora’nın ilişkisini bilmeden, Bora’ya aşık olan Derya. Kardeşinin ölümüyle sarsılan kızcağız, anne babasının ayrılığı ve annesi tarafından acilen İngiltere'ye kaçırılmasıyla, bambaşka bir hayatın içinde bulur kendini. Bir süre sonra annesi David isimli bir ingilizle evlenir. Derya babasını bulmak ve gerçekleri açığa çıkarabilmek için Türkiye’ye döner. Yaptığı araştırmalarda İlhami’nin Urla’da bir çiftlikte yaşadığını öğrenir ve Urla’ya doğru bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk ona bazı sürprizlerle birlikte aşkı da getirecektir.
 
 
ARKA KAPAK YAZISI
 
Gerçekler acıdır, acıtır, incitir...
 
Tam da hayatının yoluna girdiğini sandığı günlerde, önce annesinden gelen bir haber, ardından eski bir şapka kutusunda bulduğu mektuplar...
 
Deryanın, iki yıldır sümenaltı edilen gerçekleri bir tokat gibi öğrenmesi, onu dünyanın bir megakentinden ötekine savuracak, kaderi onu sarı bir sonbahar günü, açılıp açılmayacağını bile bilemediği bir demir kapının önüne kadar taşıyacaktır.
 
Genç kız, acaba gizem dolu bu perdenin ardına geçebilecek midir?
 
Öğreneceklerini kabul edebilecek, kabul etse bile sindirebilecek midir?
 
O kapı açılırsa elbette...
 
Dönüş, aldatmanın, aldatılmanın, affetmenin, acıtan gerçeklerin romanı.
 
HANDAN
 
Yazan: Ayşe Kulin
 
Yayınevi : Everest Yayınları
 
Türü : Roman
 
Yayın Yılı : 2014
 
Sayfa Sayısı : 272
 
Handan'ın ismini babaannesi koymuştu. Torunu doğduğu dönemde Halide Edip’in Handan isimli romanını okumakta olan yaşlı kadın, yazarın büyülü satırlarının etkisinde kalarak, torununa bu ismi vermeyi arzu etmişti.
 
Yıllar sonra Handan, o romanı okuduğunda, yaşamları arasındaki benzerleri farkedecekti. Roman kahramanı Handan, sadece gerçek hayattaki Handan'a görünen bir hayalete dönüşmüştü zamanla.
 
Handan İlhami’nin sevgilisiydi. Öğrenciliğinde, çocukluk aşkının yurtdışına gitmesiyle hayalkırıklığına uğrayan genç kız üniversitedeki hocasıyla evlenir. Çocuğunun olmayacağını öğrendiğinde yıkılan evliliğinin ardından, kendini işine vererek zaman içinde başarılı bir iş kadını olur. Amerika’da yaşaya kardeşinin hastalığıyla yıkılan Handan, onun yanına gittiğinde, kardeşi, kızı Defne'yi ona emanet ederek ölür. Handan yıllarca özlemini duyduğu anneliği yeğeniyle tatmıştır. Birlikte Türkiye'ye dönerler.
 
Handan bir dönem İlhamiyle iş ortaklığı kurmuş, uzun süren çabalarından sonra adamı elde etmeyi başarmıştır. Fakat İlhami Bora'ya aşık olunca terketmiştir genç kadını. Defne gezi eylemleri sırasında tutuklanınca, her şeyden uzaklaşmak için bir kaç günlüğüne Urla'ya giden Handan orada İlhami ile yeniden karşılaşacaktır.
 
ARKA KAPAK YAZISI
 
Yalnız bir kadın mutlu olabilir mi?
 
"Aşklarını kendileri yaratır, sonra da elleriyle yok mu ederdi bütün kadınlar, yoksa ben mi böyle tuhaftım? Yalnız bir kadın güçlü olabilir miydi? Mutlu olabilir miydi?"
 
Başına buyruk haliyle; hataları, sevapları, acıları, sakarlıkları, sonsuz içtenlikteki aşkları ve zaaflarıyla hepimizden bir şeyler taşıyan, ama aynı ölçüde özgün, benzersiz bir karakter, Handan… 70'lerin çocuğu Handan, hayatının son derece hassas bir noktasında (yaralı bereli orta yaşında), Halide Edib Adıvar'ın ölümsüz eseri Handan'ın eşliğinde bir keşif, bir hesaplaşma yolculuğuna çıkmaya zorlanır. Bu yolculuk ki aşklar, aldatmalar, aldanmalar, ölümler ve entrikalardan geçecek, dahası, İstanbul'un tarihinin en hareketli, en renkli ve en "gazlı" günlerini, hem de tam ortadan kat edecektir…
 
Ayşe Kulin her güçlüğe, her şarta göğüs geren ve "asla pes etmeyen" bir kadının, Handan'ın sıra dışı, şakrak ve capcanlı hayat mücadelesine davet ediyor okurları.
 
 
Toplam blog
: 58
: 1128
Kayıt tarihi
: 26.07.12
 
 

Anadolu şehirlerine özgü o sıcaklığı havasında barındıran Tokat'da, büyük bahçeli bir evde doğdum..