Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Az çalış, çok kazan

Az çalış, çok kazan
 

Biraz evvel OECD nin bir çalışmasını okudum ve öğrendiklerim karşısında şaşırdım. Oysaki ben bu verilerin  tam tersini bidiğimi sanıyordum.

OECD nin yaptığı ve çevre, ekonomik ve sosyal alanlara ilişik istatistiklerin yer aldığı  'Factbook 2013 'başlıklı çalışmada üye ülkelerin çalışma saatleri karşılaştırılıyor ve bu süreler hangi ülkelerde azalmış, hangilerinde artmış mukayesesi yapılıyor. Kısacası hangi ülke tembelleşmiş, hangisi daha fazla çalışıyor . Bu konu araştırılmış.

Yapılan çalışmaya göre kişilerin zamanlarının ne kadarını çalışmaya harcadıkları, ne kadarını ailelerine ve kendilerine ayırdıkları yaşam kalitesi açısından önem taşıyormuş.

Yapılan açıklamada Türkiye'de çalışanlar yılda ortalama 1877 saatini işte geçiriyormuş. Bu sayıya göre Türkiye'de çalışanlar OECD ortalamasından 101 saat daha fazla mesai yapıyormuş.

Yıllık ortalama çalışma süresinin, yıl boyunca çalışılan toplam saatin, istihdamdaki ortalama kişi sayısına bölünmesi ile hesaplandığı bu çalışmada Avusturalya, Avusturya, Şili, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Japonya ve lüksemburg 'da ortalama  çalışma saatinin hizla düştüğü ve bu durumda bu ülkelerin hızla tembelleştiği kabul ediliyor. En fazla düşüş yaşayan ülke Şili imiş. Ortalama Çalışma saatinin en yüksek  olduğu ülke ise siestası ile ünlü Meksika imiş. Yıllık ortalama çalışma süresinin en az olduğu ülke ise Hollanda ,ondan sonra Almanya ve Norveç gözüküyor verilerde.Türkiye ise en fazla çalışan ülkeler listesinde 8.sırada yer alarak en çalışkan ülkeler arasına girmiş oluyor.

 Bütün bu verilere göre bugüne kadar bildiklerim, gördüklerim iflas etmiş durumda.

 Ben ne diyeyim. İstatistikler yalan  söyleyecek değil ya.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..