Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

Azerbaycan'da seçim: İlham Aliyev güven tazeledi

Azerbaycan'da seçim: İlham Aliyev güven tazeledi
 

İlham Aliyev oy verirken (prezident.az sitesinden alıntıdır)


Azerbaycan'da 9 Ekim 2013 Cumhurbaşkanı seçimi sona erdi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev büyük farkla seçimi tekrar kazandı ve güven tazeledi. Henüz resmi sonuçlar ilan edilmedi, ama tüm çıkış oylamaları (exit poll) İlham Aliyev'in yüzde seksenin üzerinde oy aldığını gösteriyor. Artı seçmen katılım oranı da çok yüksek: yüzde yetmişin üzerinde.

Birleşik muhalefetin ortak adayı Cemil Hasanlı (Cemil Hesenli) ise yüzde on civarında oyla 2. sırada yer alıyor.

Diğer 8 aday birlikte yüzde 8 oy almış gözüküyor.

Artık İlham Aliyev'in adaylığının arkasında olan Yeni Azerbaycan Partili gençler Bakü ve diğer bölgelerde sokaklara çıkarak kutlama yapıyor.

Muhalefet sonuçları tanımayacağını şimdiden beyan etmekte. Anlaşılan, İlham Aliyev daha bir Cumhurbaşkanlığı dönemi için yemine hazırlanıyor, muhalefet de daha bir 5 yıllık belirsizlik dönemine.

Uluslararası gözlemciler de şimdilik seçimin adil ve sakin bir durumda, demokratik ortamda yapıldığını tastiklemekte. Seçimin doğru düzgün ortamda yapıldığını söyleyenler arasında Türkiye`den gelen gözlemciler de yer alıyor.

Gece geç saatlerde Merkezi Seçim Komisyonu oyların yüzde yetmişinin sayıldığını ve İlham Aliyev`in yüzde 84 faiz oy aldığını ilan etti. Oylamaya seçmen katılım oranı ise yüzde 72 faiz olarak açıklandı. 

 
Toplam blog
: 39
: 1723
Kayıt tarihi
: 16.02.13
 
 

Gazeteci yazar. 1968, 3 Ağustos günü Azerbaycan`ın Haçmaz ilçesinin Dedeli köyünde doğdu. 1991`de..