Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Nisan '18

 
Kategori
Siyaset
 

Azerbaycan Güvendiği Cumhurbaşkanına Dördüncü Kez "Evet" dedi

Azerbaycan Güvendiği Cumhurbaşkanına Dördüncü Kez "Evet" dedi
 

Fidan Afer


Azerbaycan erken cumhurbaşkanlığı seçimlerini başarıyla bitirdi. Ne yalan söyleyim, ülkem çok fazla seçimler görmüş millete sahip.... Mesela, sovyet döneminde de dünyayı seçim adı altında aldatmayı amaçlayan oyunlara tanık olduk. Bağımsızlığımızın  ilk yıllarında, zor durumda kalan halkın durumundan yararlanıp pafoslu çıkışlarla insanlara kendini melek gibi gösterip, layık olmadıkları sesi alıp da, hem devlete, hem millete darbeler vuran nankörleri de tanıdık.

Doğrusu, ömrümün 27 yılında ilk kez ülkemde öne alınmış cumhurbaşkanlığı seçimlerini izleme şansım oldu. Şu an ülkemde olmasam bile, kardeş ülke Türkiyeden bu seçimleri anba an takip etmek şansım oldu. Çok heyecan vardı… Sebebiniyse anlayamamıştım. Belki de buna sebep Batı'nın Ermeni lobbisi tarafından idare edilen ‘oyuncak’ların seliyle ülkeme karşı yapmış oldukları iğrenç ve hakka, nizama sığmayan saldırılardı..

Demokrasinin verdiği imkanlardan, elektronik ağın gelişmesinden maksimum yararlanarak, milletimizi yeniden güvensizlik hastalığına sokmaya çalışanların, siyasi ahlaka sığmayan, etik kuralları da beklemeyen faaliyetleri bende böyle bir rahatsızlık yaşanmasına neden olmuştu. Yalanlara, iftiralara ve hakaretlere geniş meydan veren ve kendini yurtdışında yaşayan muhalefet fedaisi adlandıran, Batı’nın parayla satın aldığı bazı ‘muhalifler’ ülkede çatışma ve karışıklık yaratmaya muvaffak olacaklarını düşünüyorlardı. Ama onlar bunu iyi biliyorlar ki, Azerbaycan halkı 25-30 yıl bundan önceki halk değil artık. Bu millet kimin kim olduğunu seçmeyi başaran, dünyada yaşanan gelişmeleri takip eden, onu araştırıp da  doğru sonuç çıkaran, boğazdan yukarı konuşanları belirleyebilen, sonuçta ülkesinin geleceği için en doğrusuna karar vermeyi başaran millettir. 90’lı yıllarda bu sebepten halkımız çok güvensizlik yaşamışdı. Zor ve riskli günlerdi. Ama halkımız bunu da başardı. Ve bunun sonucudur ki, bugün kendi liderini doğru tayin edebiliyor ve kararlarından emin…

Tebrikler, sayın cumhurbaşkanım! Tanrı Türkü korusun!

 

 

 

 
Toplam blog
: 7
: 174
Kayıt tarihi
: 10.01.18
 
 

Ben Fidan Afer 1990, 19 Ağustos doğumluyum. 2012`de bakü Slav Üniversitesinin Filoloji bölümünden..