Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Emre ve Göcek zamanı

Sahada bir kisi düsünün sürekli rakiple, seyirciyle , hakemle ve hatta bazı zamanlar kendi arkadaşı ile tartışma içinde olacak ve 90 dakika sahada kalıp herhangi bir cezai uyarı (sarı veya kırmızı kart) almayacak. Bu demek oluyorki bu kişi futbol ilahları tarafından korunuyor. İlahlar tarafından korunan bir insana aziz ünvanı verilir. Bakiniz aziz in anlamina "Veli, evliya , ermis " simdi soruyorum size azizlik mertebine ulasmis bir kisiye hangi hakem ceza vermeye cesaret edebilir yada vermek istese dahi ilahi bir kuvvet engel olmazmi.

Biraz gecmise dönersek FB baskani sayin Aziz Yildirim in yillardir ne kadar cok istekle Emre Belezoglunu almaya calistigini düsünürsek yanilmamis oluruz. Cünkü saha disinda Aziz Yildirim kim ise saha icerisindeki yansimasida Emre Belezoglu. Sayin Aziz Yildirim bunu bildiginden yillarca Emre nin pesinde kosmus ve sonunda FB ye transfer edebilmisti. Saha disindaki Aziz Yildirim ne kadar agresif ise saha icerisindeki yansimasida ayni oranda agresif, saha disindaki Aziz Yildirim federasyonla kavga ederken saha icerisindeki Emre rakipleri ile kavga ediyor, saha disindaki Aziz Yildirim MHK ile kavga ederken saha icerisindeki Emre hakemlerle tartisiyor ve saha disindaki Aziz Yildirim gazetecileri fircalar misafir takimin yöneticilerini fircalar, saha icerisindeki emre ise seyircilerle tartisir tribündeki spor yazarlarina hareket ceker , misafir ülke futbolcularini kovalar ve bunun karsiliginda almasi gereken cezalarin en asgarisini ya da hic birisini alir.

Simdi bu tür davranislar dan sonra nedense arkadaslari ve cevresi ile röportajlar yapilir ve klasik konusumalar yayinlanir. Denirki su sahis saha disinda melek gibidir ama sahaya girince agresiflesiyor, ya bir seyirci olarak onun disarda arkadaslarinin arasinda melek gibi olmasi beni ne ilgilendirir, ben onun arkadasi degilim ben bir seyiciyim yani müsteriyim ve futbol sahasida onun meslegini icra ettigi yer. Siz hic bir satis elemaninin müsterilerine ters davrandigini gördünüz mü ve ya böyle davranip savunmasi istendiginde ben aile icerisinde melek gibiyim ama is yerine gelince stresten agresif oluyorum diyebilirmi? Aninda kapi disari edilir cünkü özel hayatinda iyi olmasi onu kurtarmaz.

Aziz Emre azizligini arkadaslari arasinda yasiyor emreligini ise sahada gösteriyor, Aziz Yildirim da azizligini aile icerisinde gösteriyor Yildirim gibi cevresine zarar vermesinide FB baskanligi koltuguna oturunca gösteriyor. Bu ne yaman celiski, Aziz lik hayatlar ve yildirimlik tavirlar.

Hakem Göcek, ya göc mevsimi gelmis bir kus misali sadece önüne bakiyor cevresini görmüyor yada Futbol sahasina girmis is makinasi gibi sahayi göcertiyor. Haydi diyelim emre aziz oldugu icin bir cok seyini görmedi ama bir oyuncu böyle davranislar sergiledigi bir macta en azindan bir sari kart görmez mi sayin Göcek ?

Ya da sayin Göcek mac esnasinda Bilica nin penaltisina sari kart gösterdikten sonra Bilica nin penalti noktasini GÖCertmesine nasil izin verdin, yada gördükten sonra neden centilmenlik disi hareketten ikinci sari karti vermedin? Haydi bunlarin hepsini görmedin ya da gördün Aziz olmus kisinin gazabindan cekindigin icin göstermedin peki Türkiyenin izledigi macta herkesin gördügü sekilde senin sari karti penalti caldiktan sonra verdigin görünüyor ama sen ifadende sari karti Bilica penalti noktasinda göc calismalari yaptiktan sonra gösterdigini iddia etmissin, bu olay Nasreddin hoca nin fikrasindaki sözünü hatirlatti "Cigeri kedi yediyse kedi nerede yok bu kedi ise ciger nerede? "

Aziz Emre ve GÖCEK zamani rüzgarin yönünü degistirdi bakalim doga ana bu manipülasyona ne türden dogal tepkiler verecek, bekleyip görecegiz.

 
Toplam blog
: 26
: 2181
Kayıt tarihi
: 24.03.10
 
 

Ege üniversitesi mezunuyum, Su anda yurtdışında yasiyorum. İlgi alanlarım Futbol, Kültür ve siyas..