Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman Parodisi

Aziz Yıldırım'ın Aykut Kocaman Parodisi
 

Milliyet com tr sitesinin birinci sayfasından sür manşet, “Aykut Kocaman’ı durduran dört isim”. Detaylarına girdiğimizde, devre arasında Başkan Aziz Yıldırım, ismi geçen dört futbolcunun transfer edileceğine dair Aykut Kocaman’a söz vermiş ve bu sebepten dolayı Aykut Kocaman istifa etmekten vazgeçmiş.

Vaziyet gülünç değildir de nedir?

Saçmalık diz boyu.

Aykut Kocaman’ın isteği doğrultusunda bunca transfer yapıldı. Geriye dönüp baktığınızda Aykut Kocaman’ın isteğiyle transfer edilmiş kaç futbolcudan şöyle adam akıllı verim alınabildi?

Baroni mi?

Santos mu?

Egemen mi?

Hasan Ali mi?

Bienvenü mü?

Stoch mu?

Dia mı?

Mehmet Topal mı?

 

Ya elde olanlardan!

 

Semih mi?

Selçuk mu?

Gökhan mı?

 

Verim alınan futbolcuları da Aykut Kocaman bir bir yemedi mi?

Emre, Alex, Mehmet Topuz, David ve saireler…

 

Aziz Yıldırım Aykut Kocaman’a söz vermiş. İlle de Diego, Higuan, Hoarau, Valbuena ‘yı devre arası kamp başlamadan alacak mış. Alacakta ne olacak? Aykut Kocaman’ın elinde bu futbolcular tıpkı Stoch gibi, tıpkı Krasiç gibi, tıpkı Dia gibi bildikleri futbolu unutmayacaklar mı? Bu futbolcular gelince Selçuk Şahin, Caner Erkin, Bekir İrtegün gibi futbolcular takım dışına mı itilecek? Yanılıyorsunuz. Aykut Kocaman yine gidip bu futbolcuları baş tacı edecek ve Stoch ve benzeri futbolcuların başını yiyecek.

 

Aykut Kocaman defalarca performansını ortaya koymuş olmasına rağmen, Aykut Kocaman’ın takımın başında kalmasını isteyenler, bu duruma nasıl bir açıklama getiriyorlar? Doğrusu bunu merak ediyorum. Mesele transfer değil, mesele zihniyet meselesi. Futbolun doğruları bellidir. Hızlı oynayan, topa hükmeden, pres yapan ve topu kazandığında olumlu kullanan takımlar başarılı olur ve alkışı hak ederler.  Siz kalkıp topa hükmetmekten aciz, dan dun oynayan, yaratıcı özellikleri olamayan futbolcuların ağırlığını oluşturduğu bir takımdan iyi futbol ve sonuç bekleyebilir misiniz? İşte Aykut Kocaman’ın takımı getirdiği nokta budur. Yaratıcı futbolcularını takımdan uzaklaştırıp, normal şartlarda ikinci ligde dahi kendilerine takım bulamayacak futbolcularla iyi futbol oynanacağını ve sonuç elde edilebileceği sanısına kapılmış olmasıdır. Yoksa bilinçli bir teknik direktör neden Stoch gibi bir futbolcuyu kenarda oturtarak bu futbolcuyu futboldan soğutur. Aynı şey Krasiç için de geçerli. Krasiç’in kötü futbolcu olduğunu söyleyebilir miyiz? Oynatılmadığı sürece bu futbolcu nasıl form tutacak?

Buradan hareketle, Aykut Kocaman zihniyetinin ne olduğunu kolaylıkla anlayabiliriz. Devre arası yapılacak transferler Aykut Kocaman’ın yönetimine verildiği takdirde, bu futbolcuların her birisi sezonu tamamlamadan çekip giderler. Olan Fenerbahçe’nin paralarına ve hayallerine olur.

 

Aziz Yıldırım eğer bu futbolcuları almak konusunda iddialıysa, bu takımın başına Zico’yu getirsin. Fenerbahçe tarihinde, kısıtlı imkânlarıyla bu takıma en iyi futbolu oynatabilmiş bir teknik direktördü Zico. Mevcut kadroya yapılacak takviyelerle ben Zico’nun, UEFA’da Fenerbahçe’ye final oynatabileceğini düşünüyorum.

Aykut Kocaman mı?

Güldürmeyin.

 

 

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..