Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '13

 
Kategori
Basketbol
 

Aziz Yıldırım ve amatör şubeler

Aziz Yıldırım ve amatör şubeler
 

RESİM GOOGLEDAN ALINMIŞTIR.


Bu yazıdaki konumuz Aziz Yıldırım ve amatör şubeler konusudur.

2000 yılından önce Fenerbahçe basketbol ve voleybol branşlarında hiç yoktu. Arada bir Galatasaray galibiyeti alıp sezonu kapatıyordu. Voleybolda Eczacıbaşı baskette de Ülker ve Efes pilsen finallere kalıyordu.

Sonra ne oldu?

Aziz Başkan bayan, erkek basketteki , kız ve  erkek voleyboldaki kötü durumu gördü .Çalışmalara başladı.

Bayan baskette 9 sene üst üstte şampiyon olup toplam 11 şampiyonluğu bulunan Galatasaray'ı yakaladı. Şampiyonluk sayısını eşitledi. Geçen sene de Avrupa'da tarih yazdı. Final oynadı.

Erkek baskette ise 2006 yılına kadar Galatasaray'dan gerideydi. Ülker ile sponsorluk anlaşması yapıp Şampiyonluk sayısında yakaladı. Cumhurbaşkanlığı kupaları  arka arkaya gelmeye başladı.Arada da en büyük kupada çeyrek final oynadı. Efes Pilsener takımının Euroleauge'de  çeyrek finali bulunmamaktadır.

Erkek voleybol takımı bir zamanlar küme düşecekti. Başkan bu branşı da yükseltti. Önce 100.yılında 2.yaptı. Daha sonra da şampiyonluklar ve ikincilikler ile takımı toparladı.

Kız voleybol takımı başkanın himayesinde dünya şampiyonu ve şampiyonlar ligini aldı. Mehmet ali aydınlar bu takımı Fb üniversal olarak değiştirdi. Ondan sonra bir üçüncülük yaşadı sarı -lacivertli kulüp. Yani Türkiye'ye getirilen en büyük uluslararası kupa Fenerbahçe'nin voleybol şubesinde durmaktadır. Başka Türk takımında yoktur. Bu da Aziz yıldırım zamanında meydana gelmiştir.

Dün ve önceki gün de ezeli rakibi Galatasaray'ı  bayan basket ve erkek baskette cumhurbaşkanlığı kupasında yenmiştir. Son 15 yıldaki yatırımların karşılığını fazlası ile basketbol ve voleybol branşlarında elde etmiştir.

Kısaca şunu söylemek gerekirse: Bazı kesimler bu başarılarının Aziz yıldırım ile değil, Sponspor yöneticilerle olduğunu( artık ne demekse bu) belirtiyor.  Bu yanlıştır. yanlışı düzeltmek için bu yazıyı yazdım.

Amatör şubelerde tarih kulübün başkanını yazar. Yani Aziz Yıldırımı. Her spor kulübünde böyledir.

Aziz yıldırımın başarılarının devamını diler. Türk sporuna olan katkıyı unutmamak dileğiyle....

Önemli olan zoru başarmaktır. Futbol kulübü herkes olur ama spor kulübü olmak zordu. Teşekkürler başkana.

Dip not: Son 15 yılda futbolda baskette voleybolda başkanın kaldırdığı lig kupası sayısı 30 'dur. Bu hesaplamaya cumhurbaşkanlığı Türkiye kupaları dahil edilmemiştir.

Herkese kolay gelsin. 

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..