Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Azra bebek son noktayı koydu...

Azra bebek son noktayı koydu...
 

Azra bebek, "Bu ülke bölünmez bir bütündür, hiç bir güç yüzlerce yıllık bütünlüğümüzü bozamaz, terör örgütü doğu halkın temsilcisi değildir..." dedi ve son noktayı koydu.

Kapitalizm'in insanlar üzerinde yaratmış olduğu bencillik duygusunu, Van depremiyle bu topraklar üzerinden beslenmiş merhamet duygusu öne çıkarak yendiğini gördük..

Bencillik 'Sıfır'... Merhamet 'Bir'..

Din, dil, mezhep ayırmaksızın Türkiye tek vucüt olup, gayri müslim vatandaşlarımız dahil deprem bölgesine yardım için seferber olması tüm Ülke'yi duygulandırdı.

CHP, MHP ve BDP muhalefet liderlerinin depremle ilgili mesajları oldukça etkili olduğu söylenebilir. Liderler, toplumun beklentilerine göre seçildiklerine göre, deprem sonrasında siyasetin farklı şekilleneceğini düşünüyorum.

Kürt halkı da, Türk halkı da, 'İnsan ölmesin' istediğini bu depremde gördük hepimiz.

Depremin ilk bir kaç saat sonrasında Kızılay'ın Van'a ulaşmasını hepimiz haber bültenlerinde gördük. Devlet'in 74 milyon'u kucakladığını Kürt halkı dahil tüm ulus biliyor.

Televizyon programlarında demir-çimento hırsızlıklarına geniş yer ayrılacağına (Elbette o konular da konuşulmalı, tartışılmalı) Sosyolog ve Psikologlar'a olanak verilmelidir diye düşünüyorum..

Depremin topluma verdiği mesajları tek-tek bilimsel dil ile yansıtılmalı. Gerek tramvalarla ilgili, gerekse ülke bütünlüğünü daha da pekiştirecek söylemlerle hem toplumu hem de siyasetçileri yönlendirmeleri gerekir..

Barış dediğimiz güzelliği deprem'in yansımalarından sonra göreceğimize tüm kalbimle inanıyorum..

Azra bebek son noktayı koydu.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..