Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Şubat '18

 
Kategori
Sağlık
 

B6 Vitamini Önemi ve B6 Vitamini İçeren Yiyecekler

B6 Vitamini Önemi ve B6 Vitamini İçeren Yiyecekler
 

Sağlık büyük hazine kıymetini bilmek gerek. Genç iken sağlığımıza önem vermiyoruz ama yaş ilerleyip de hastalıklar ortaya çıkınca sağlık konusunda araştırmalar yapıyoruz.

Ben de sağlığımı kaybedince her konuda araştırmalara başladım aşağıda B6 vitamini hakkında bilgiler edindim sizlere sunuyorum. Yine de halime şükür beterin beteri var. Zağlık ve mutluluk dileklerimle.

NAHİDE ÇELEBİ

 

B6 Vitamini Önemi ve B6 Vitamini İçeren Yiyecekler
Vitamin B6 sağlık açısından önemli vitaminler arasında yer alır ve insan yaşamında hayati rol oynar. B6 bağışıklık sistemi güçlendiren önemli vitaminler arasında yer alır, böylece genel sağlığa katkıda bulunarak vücudun hastalık kapmasını önler. Bunun yanında hormon düzenlemesini yapar, zihin sağlığına oldukça faydalı olan B6 vitamini dolaylı olarak ruh sağlığına katkı sağlar. B6 vitamini ayrıca cilt sağlığının önemli bir elementidir, cildi kanser hastalıklarından ve serbest radikallerin verdiği zararlardan korur, cilt hücrelerinin sayısını arttırır. B6 vitamini kalp sağlığına faydalıdır. Kalp damar sistemi sağlığını koruyarak kalp krizi riskini, damar tıkanıklıklarına engel olabilir. Sindirimsistemine oldukça faydalı olan B6 vitamini özellikle böbrek sağlığına inanılmaz katkıda bulunur. Karpal tünel sendromuna faydalıdır ve bu hastalık genelde B6 vitaminin eksikliğinden kaynaklanır.

B6 vitaminin faydaları bunlarla sınırlı değildir, hücrelere enerji sağlar, enzim faaliyetlerini uyarıcı özelliği vardır, anemi hastalığına yakalanma riskini büyük oranda arttırır ve kan hücrelerinin sayısının artmasına katkıda bulunur. B6 vitamini aynı zamanda yorgunluk, depresyon ve bezneri sisnirsel bozuklukların tedavisinde kullanımaktadır.B6 vitamini yukarıda belirttiğimiz faydaların dışında bir çok faydası vardır ve en önemli vitaminler arasında yer almaktadır. Suda çözünebilen vitaminle arasında olan B6 vitamini ayrıca bu özelliğinden dolayı alınması ve enerjiye çevrilmesi bünyeye artı bir yük sağlamaz.

B6 Vitamini İçeren Yiyecekler
Her gün bir avuç Antep fıstığı tüketirseniz ihtiyacınızın %25’ini karşılamış olursunuz. 1 yemek kaşığı kuru nane günlük B6 vitamini ihtiyacınızın %3’ünü karşılar. Aynı oranda toz acı biber de %15’ini karşılamaktadır. Fesleğen, sarımsak tozu, kekik, zerdeçal, biberiye, defne yaprağı, tarhun, mercanköşk ve adaçayı gibi bitki ve baharatlarda da B6 vitamini bolca bulunmaktadır. B6 vitamini sığır ciğeri ve hindi ciğerinde oldukça zengin olarak yer alır, ancak kolesterol değerleri yüksek olduğundan buna göre tüketilmesi gerekmektedir. 100 gram hindi ciğeri günlük B6 vitamininin %42’sini, sığır ciğeri ise %52’sini karşılamaktadır. Oldukça iyi bir B6 vitamini deposu olan bir diş sarımsak, vücudun günlük ihtiyacı olan B6 vitamininin %2’sini karşılar. Somon, ton ve morina gibi derin deniz balıkları yağ asitleri, protein ve B6 vitamini bakımından oldukça zengindirler. Fındık, bakır ve potasyum mineralleri açısından zengin olduğu kadar B6 vitamini yönünden de oldukça zengindir. Kavrulmuş fındığın 100 gramında günlük B6 vitamini ihtiyacınızın %9’unu karşılayabilirsiniz. Ay çekirdeğinden 1 avuç tükettiğinizde vücudunuzun günlük B6 vitaminine olan gereksiniminin 51’ini karşılar.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..