Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '17

 
Kategori
TV Programları
 

Babamın Günahları Dizisi Çok Büyük Günah İşliyor!

Babamın Günahları Dizisi Çok Büyük Günah İşliyor!
 

İki anlatım arasında dağlar kadar fark var


Star Tv’de idealı olarak yayına girmeye hazırlanan dizisi Babamın Günahları, kadrosu ve dikkat çekici öyküsü ile reytingi vurmaya geliyor. Star TV’de Melisa Sözen ve Kadir Doğulu’nun başrollerinde yer aldığı dizide Mustaya Uğurlu, İsmail Demirci, Mehrnoush Esmaeilpour, çocuk oyuncu Gökçen Bilge Çiftçi eşlik ediyor, dizinin ilk tanıtım filmi de kısa bir süre önce yayınlandı. Bu öyle bir hikaye ki “Herkes çocuğu için yaşar, peki kim ölmemeye söz verebilir?” sorusunu bizlere soruyor.

Neden ölmeme sözü, hiç düşündünüz mü?

Tutulması çok zor bir söz, ama yaşamak zorunda olmak bu sözü yerine getirmek için yeterli. Dizinin konusunu öğrenince belki siz de aynı fikre sahip olacaksınız:

KONU:

Hikaye Ozan’ın (Kadir Doğulu) geçmişinde Ferruh’un (Mustafa Uğurlu) işlediği bir cinayeti sevgilisi Yeşim’e (Melisa Sözen) zarar gelmemesi adına üstlenmesi ile başlar. İşlemediği bu suçu üstlenmesi Ozan ve Yeşim’i farklı geleceklere sürüklerken Ozan bir kızı olduğundan habersiz yıllar geçirir. Yeşim, Zeyno’ya yapılacak ilik tedavisi için yıllar sonra Ozan’ın karşısına çıkar. Hayat ile ilgili en ufak bir beklentisi olmayan Ozan’ın hayatına Zeyno bir ışık demeti olarak düşer. Zeyno’nun hayatı Ozan’ın ellerindedir, ilik nakli için yaralanmaması gerekmektedir. Kızına ilik nakli yapabileceğini öğrendiği gün ise Ozan kendini yine işlemediği bir cinayetin faili olarak bulur. Fakat bu sefer kendisini feda edemeyeceği bir sebebi vardır…Kızı Zeyno.

Dizinin,

Yapım: ANS
Yapımcılar: Abdullah Oğuz / Evren Oğuz / Selen Sevigen / Mahmut Kayımtu
Yönetmen: Abdullah Oğuz
Senaryo: Ahmet Saatçioğlu
Görüntü Yönetmeni: Ghasem Ebrahimian
Sanat Yönetmeni: Tolunay Türköz

Bu dizi Kore yapımı Two Weeks adlı dizinin bize uyarlamasıdır. Two Weeks, 7 Ağustos 2013 de ilk bölümü ile Kore televizyonlarında kendini gösterdi. Toplam 16 bölüm ile 26 Eylül 2013 de final yaptı.  Gerilim ve aksiyonun en hızlısı, en kanlısı, en aksiyonlusu ile bildiğiniz bir Kore dizisi. Aslında baba karakterimiz mafyanın pis işlerini yapan bir adam. Bildiğiniz mafya temizlikçisi. Hayatının bir bölümünde birlikte olduğu kadın 8 yıl ondan çocuğunu saklıyor. Babamız tam 8 yıl sonra bir kızı olduğunu öğreniyor. Bu arada eski sevgili olan kadın da bir polis şefinin sevgilisidir. İşlemediği bir suçu üstlenip, bağlı olduğu mafya gurubunun temizliğini yaparken, hapse girdiği için sevdiği kadından vazgeçmek zorunda kalmıştır, tabi sonradan kendi çocuğu olduğu kızından da… Çocuğun ağır lösemi hastası olması, aranan iliğin bulunamaması aileyi tekrar bir araya getirmiştir. Babanın iliği kızına uymuştur ve artık babanın ölmeye hakkı yoktur.

İşte böyle bir hikaye Two Weeks!

Peki siz tanıtımda böyle bir öykü sezinlediniz mi? İki tanıtım arasında dağlar kadar fark var. Babamın Günahları romantik ve dramatik görünürken Tow Weeks dizisinin sunumu agresyonu, macerayı hemen fark ettiriyor. Ben konuyu bilmesem hiç de aynı öykü olduğunu anlamayacaktım.  Babamın Günahları dizisi kendini gizleyerek çok büyük günah işliyor. Seyircisine bu aksiyonu, acısı, polisiye örüntülü dramı anlatması ve izleyenlerin koltuklarında yerini almasını sağlamak zorundadır. Yoksa inanın ki çok günah olur!

Hayatta anlaşılır olmanız dileği ile….

http://blog.milliyet.com.tr/eceer

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6

https://www.facebook.com/eceeryazilari

 https://www.facebook.com/dizisin

 https://www.facebook.com/EceERFanClub

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..