Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Badem Göz estetiğiyle bilimsel güzel gözlere sahip olmak

Badem Göz estetiğiyle bilimsel güzel gözlere sahip olmak
 

Badem göz estetiğiyle tıpkı Sohpia Loren ve Türkan Şoray'ın gözleri gibi etkileyici ve canlı bakışlara sahip olabiliyorsunuz.


Oscar Wilde der ki, “Bir adamın yüzü otobiyografisidir, bir kadının yüzü ise hayal gücünün eseri.” Peki bu hayal gücünün eseri olan kadın yüzünün en önemli ayrıntısı nedir? Nasıl olmalıdır? Nasıl görünmelidir?

Gözlerden bahsediyoruz. Geleneklerimizde, kültürümüzde özel bir yeri ve anlamı olan gözler ve bakışlar bu yazımızın konusu. Hemen her kadının sahip olmayı hayal ettiği, arzuladığı göz şekli, bilimsel güzel göz tarifine uygun ölçülerde kalıcı olarak badem göz estetiğiyle tasarlanıyor. Türkan Şoray’ın, Sophia Loren’in hafızalara kazınan çekik ve iri şekilli badem göz yapısına, etkileyici bakışlarına neden başka kadınlar sahip olmasın ki… Bu düşünce ve hastalarımdan gelen talepler, coğrafyamızda yaşayan insanlarımızın genellikle dış kenarı düşük göz yapısına, yorgun, yaşlı bakışlarına çözüm olarak geliştirdiğimiz badem göz estetiği hayata bakışı kalıcı olarak değiştiren, yüz güldüren sonuçlar vermektedir.

Badem göz estetiği, kadınları hangi zahmetlerden kurtarıyor?

Badem göz estetiği, göz açıklığı korunarak gözlerin dış kenarının iç kenara doğru biraz daha yüksekte olması için yaptığımız özel bir operasyondur. Bu şekli yakalamak için yıllardır saçlar şakaklardan yukarı doğru çekilir, sürme ya da makyaj ile gözler iri ve çekik bir görünüme kavuşturulur ya da şakak germe ve kaş kaldırma ile göz dış kenarını hafif yukarı kaldırıldı. Saçların şakaklardan gerilip toplanması bir süre sonra saç dökülmelerine, makyaj ise göz çevresi cildinin erken yaşlanmasına neden olmaktadır. Saçlar bırakılıp makyaj silinince göz şekli eski haline dönmektedir. Badem göz estetiği ile bu uğraşılar ortadan kalkmaktadır.

Kadınların ortalama göz yapısı özellikleri nelerdir ve bunun ne gibi sonuçlarıyla yaşıyorlar?

Anadolu ve Ortadoğu’da yaşayan insanların göz yapısı genellikle düşüktür. Dış kenarı aşağı doğrudur. Dolayısıyla genç yaşta yorgun ve yaşlı, canlılığını kaybetmiş bakışlar sözkonusudur. Göz, dünya ile iletişimde beyine direkt bağlantılı tek organımızdır. Yüz ifademizin de lokomotifidir. Göz yapısı ve bakışlar imajımızı tamamen değiştiren güçlü bir role sahiptir.

Badem göz estetiği zor bir estetik operasyondur?

Hayır, aksine en fazla 1 saatte tamamlanan, sonuçları itibariyle kalıcı bir işlemdir. Lokal anestezi altında göz dış kenarında açtığımız mini bir kesi açarak dokuları her yüz yapısına uygun bir şekilde yukarı kaldırıyoruz. Gözün tekrar düşmesi kesinlikle sözkonusu değil. Kesi ve saç telinden ince dikişler son derece özenli gerçekleştirildiği için iz kalmıyor. Operasyon sırasında hastamız konuşabilmenin konforunu yaşayabiliyor.

Gözler ne zaman iyileşiyor?

Hastalarımız işlemden sonra taburcu oluyor. Gözler kapatılmıyor. Kesi üzerine ince bir strip yapıştırılıyor. Hastalarımız operasyon günü araba kullanmıyorlar. Sigara kullanımı durumunda kızarıklığın geçmesi 3. günü bulabiliyor. 2. günden itibaren yüzün yıkanıp banyo yapılabiliyor. 3-4 günde işine ya da sosyal ortama hafif kapatıcı bir makyaj uygulayarak dönebiliyor. Ortalama 2 hafta içinde sonuçlar tam olarak görülüyor.

Görmeyi olumsuz etkileyen bir etkisi ya da herhangi bir yan etkisi var mı?

Hastalarımızın göz sağlığında olumsuz değil, aksine olumlu bir etki yaratmaktadır. Kırma kusurundan kaynaklanan göz çevresi ağırlaşmalarına karşı canlandırıcı bir etki ortaya çıkarır. Yan etkisi olmayan hızlı ve kalıcı sonuç getiren bir operasyondur badem göz estetiği.

Badem göz estetiğinde alt ve üst yaş sınırı var mı?

18 yaşından itibaren çoklukla 45 yaşına kadarki yaş diliminde hastalarımız badem göz ameliyatı olabiliyor. Çok genç yaşlarda düşük göz deformasyonunun ana nedenleri, genetik geçişler ve uzun süreli bilgisayar kullanımı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Badem göz estetiği, estetik olduğu anlaşılan bir operasyon mudur?

İz kalmaması ve gözün yüz hatlarıyla uyumlu olması nedeniyle hiçbir yapay görünüm oluşmamaktadır. Gözün dış kenarının iç kenarından daha yüksek bir açıda yer alması bilimsel güzel göz şeklidir. Bu bilimsel yaklaşımla yeni göz yapısı ortaya çıkarılmaktadır. Hastaların yakın çevresi tarafından fark edilir, ancak doğal ve abartısız bir göz formu olarak kendini gösterir. Fark edilmesi tamamen bakışlardaki pozitif değişimde saklıdır. Hastalarımız, yaşadığı yüz güldüren sonuçlar nedeniyle badem göz estetiği olduğunu hiç saklamadan çevresiyle paylaşmaktadırlar.

Abartısız, yakışan ve doğal estetik operasyonlarla ilgili yeni yazımızda görüşmek dileğiyle….

 

Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun TÜRKASLAN

www.estetikport.com

 

 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..