Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Bağcılar'da Seri Katil bir Baba ve yok olan bir Aile

Bağcılar'da Seri Katil bir Baba ve yok olan bir Aile
 

Cinnet Geçiren Baba, Eşini, Kardeşini ve çocuklarını öldürdü


Bağcılar'da ikamet eden Sargık Ailesinin reisi Baba Sargık, cinnet geçirip kardeşi Bayram Sargık'ı, Eşini ve çocuklarını kurşun yağmuruna tutmuş. Batmanlı olan bu aileyi analiz edersek şunu görebiliriz. Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan bu bölgeden gelen aileler genellikle hangi etnik kökenden gelirse gelsin aileye, çocuğa çok önem verir ve böyle bir kültürde bu olmuşsa oturup düşünmek gerek.

Zira bu bölgedeki babalar ve anneler fedakardır ve önce evlatlarını düşünür. Onlar için canlarını feda ederler. Bütün bunlarla beraber sıkıntılı bir durum daha var. Bu bölgede yaşayan insanların güçlü geleneksel inanışları ve bu geleneklere sonuna kadar bağlı davranış özellikleri vardır. Mesela, kan davası, berdel, genç kızları yaşlı erkeklerle evlenmesi, poligami (Çok evlilik), namus cinayetleri gibi unsurlar her zaman gündemdedir.

Bu Baba canından çok evlatlarını ve eşini erkek kardeşini öldürmüşse cinnet geçirmesine sebep olabilecek ciddi bir unsur olması gerektiğini araştırmak lazım. Zaten bununla ilgili söylentilerde var. Baba Sargık'ın kardeşi Bayram Sargık'ın yeğeni Suzan Sargık (18) ve yengesi (38) ile ilişkisi olduğuna dair söylentiler. Baba, olay gecesi eve aileden bazı insanları evine çağırmış ve ondan sonra infaz başlamış.

Baba Sargık, ruhsatsız silahıyla evde bulunan Kardeşi, karısı ve çocuklarını saklandıkları yerlerde tek tek odaların içinde silahıyla bulup acımasızca vurmuş. Balkondan çocuklardan biri "İmdat, babam bizi öldürüyor" diye bağıran çocuğun ölüsünü de balkonda bulmuşlar".

Baba Sargık'ın bu yemekte amcası ile ve diğer bazı akrabaları ile özel şeyler paylaştığıyla ilgili haberler var. Bu paylaşılan özel şeyler neler? Madem özel paylaşılan unsurlar var, büyük amca ve aile fertleri Baba Sargık'ı sakinleştirmeliydi. Zira, bu cinayetlerde hiç bir suçu günahı olmayan çocukları da öldürmesi affedilir değil. Zaten yaptığı hunharlığın sonunda yaşamanın anlamsızlığını anlayıp bir mermide kendine sıkmış.

Televizyon ekranlarında bol ensest ve cinsel fantazili diziler yapılırken Dallas'tan bu yana Anadolu halkı ciddi bir dejenerasyonun tehdidi altında. En son yengesiyle yatan Aşkı Memnu toplumda aile içi enses ilişkileri normalleştirdiğinden beri bu dizileri seyreden bir çok insanda dimağ kirliği yaşanmaya başladı.

Bir Yapımcı dostum bana "Televizyonda malesef en çok rating alan diziler en ahlaksız ve ensest olanlar" demişti iki yıl önce. 

Şimdi birileri kalkıp da "Hadi canım, bu dizileri seyreden herkes kendi yengesiyle mi yatıyor?"diyemez. 

Biz bu gibi duyumları bu cinayetlerle duyuyoruz, ya duymadıklarımız?

Avrupa'da durum daha beter.

Yıllar önce Hollandalı bir arkadaşım bana kendi kız arkadaşının öz babasının defalarca tecavüzüne uğradığını ve psikolojik tedavi görmüş olduğunu anlatmıştı.

Ahlaki dejanarasyon televizyonla şu sıralar Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da Türk Dizileriyle yayılma gösterdi.

Bu dizileri izleyenler daha muhafazakar(islamı değil gelenekleri ve mezhepçiliği muhafaza ediyor), daha ahlaksız, daha sahte imanlı, daha ensest, daha şaşa düşkünü, daha dünyaperest olmakta.

Gün geçtikçe yapımların çoğu daha fazla kalite yoksunu olmakta.

Kimse bu dizilerin sosyal hayata hiç bir yansıması olmadığını iddia edemez.

Katil sadece o baba mı?

Lütfen biraz düşünelim.

Aile çözülürse, yürekler bölünürse bir ülkeyi topla tüfekle güçlü hale getiremez ve bir arada tutamazsınız.

Toplum gücünü güçlü aileden alır.

Güçlü Türkiye güçlü silahlara sahip orduyla değil güçlü aile ile olur. Aileyi ne zayıflatıyorsa onunla savaşmalıyız.

Aile güçlü olmazsa analarda evlatlarına sahip çıkamaz. Analar babalar evlatlarının başında olabilmelidir.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..