Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '14

 
Kategori
Sinema
 

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden bir distopya - Tutturamayanlar

Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerinden bir distopya - Tutturamayanlar
 

Türk sinema tarihinde üniversite öğrencileri tarafından yapılmış ilk uzun metrajlı vizyon filmi ve sinemamızda ilk distopya  olma özelliği taşıyan Tutturamayanlar 13 Haziran 2014'te vizyona giriyor.

Tutturamayanlar,  belirsiz bir zamanda, “O-Land” adlı hayali bir ülkede geçer. Aynı evde yaşayan dört yakın bahtsız arkadaşın (  Godo, Meşet, Jedi ve Moko'nun) hikâyesini kara mizahla anlatıyor. Modern hayatın insanlar üzerindeki yabancılaştırma etkisi, insanların toplumdan ve dünyadan soyutlaşması ve insanların kolay yoldan paraya ulaşma çabası. Tutturamayanlar,  günümüzün dünya düzeninde insanların ne kadar kolay sömürüldüklerinin, hiçe sayıldıklarının ve sadece müşteri olarak görüldüklerinin öyküsü.

Bahçeşehir  Üniversitesi öğrencilerinin ve mezunlarının çekim ve reji ekibini oluşturduğu profesyonel ve yarı profesyonel oyuncuları kadrosunda barındıran  Tutturamayanlar ; sinemamızda başka bir kapıyı aralıyor; öğrenci çalışması olması nedeniyle umut verici, içinde yaşadığımız dünyanın kaosunu ve kasvetini başka distopik bir dünya kurarak anlatma çabasıyla yeni, kendileri de bu sömürünün içinde özne olarak bulunmalarıyla ters ama doğrudan hamle, ... gibi pek çok şey söylenebilir.

Gençlerin ham enerjisi bazen bizde şimşeklerin çakmasına ve silkelenip kendimize gelmemize neden olur.

"Tutturamayanlar" tutturacaklar inanıyorum.

 

 
Toplam blog
: 84
: 605
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Konya Akşehir doğumluyum. Selçuk Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliğ..