Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Bakandan Ekolojik Çiftlik açılışı...

Bakandan Ekolojik Çiftlik açılışı...
 

DÜYADER başkan yardımcısı olarak, ekolojik köyleri araştırırken aslında insanın teknoloji ile iç içe geçmeden önce, ilişkilerin daha sıcak yaşandığı, yiyeceklerin doğal ortamda yetiştiği ve yapıldığı döneme olan özlemi gördüm. Kullanılan bir çok ürünün ve ulaşımda kullanılan yakıtın dünyamızı yavaş yavaş nasıl yok etmeğe doğru gittiğini fark etmemek mümkün değil. Karbondioksit ve metan gazının dünyamızın sıcaklığını yükselttiği artık kaçınılmaz bir gerçek. Derneğimiz bu konuya hassasiyet göstererek çok değerli olan büyüklerimiz için, hem doğal ortamda yaşamaları hem de bu ortamın verdiği huzurun da etkisiyle tecrübelerini sonraki nesillere aktarmaları açısından son derece önem arz ediyor ekolojik çiftlikler.

Yaşlı ve Kimsesiz Çocuklar için yaptığı çalışmalar ve Ekolojik Yaşam Çiftliklerinin açılışına verdiği desteklerden dolayı DÜYADER Başkanı Umut Çınar, 12 Temmuz’da Kartepe’de yapılacak olan açılışa T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yrd. Dr. Abdurrahman Arıcı, Başbakan Müşaviri Saadettin Kılıç, E.Başbakan Müşaviri Ali Yüksel, Araştırmacı Gazeteci Yazar Abdullah Satoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri  Genel Müdürümüz Abdülkadir Kaya, Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler ve Spor Kulübü (AYBESK) Başkanı Şenol Balaban, Muharrem Sırdar, Erez Eğilmez, STK Başkanları ve Ünlü Sanatçılarımızın katılımıyla; GKD Derneği ile birlikte açılışının yapılacağını ilettiler.

STK’lar tarafından oluşturulan Çiftlikler, Dünyada Bir İlk…

Dünyada STK’lar tarafından bir araya gelinerek gönüllüler tarafından açılacak; ilk olma özelliğini taşıyan Dünya Yaşlılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftlikleri kimsesiz çocukların ve yaşlıların bir arada olacağı 511 dönümlük arazi üstüne günübirlik tesis olarak kurulacak. Çiftliklerde, günü birlik turlarla çocuklar ve yaşlıların birlikte, ekolojik ortamda eğlenceli vakit geçirmeleri hedefleniyor. Amaçlarının, yaşlıların dört duvar arasında ölümü bekleyen, bir köşeye atılmış bireyler olarak görülmeyip onları aktif olarak hayatın içine katmak olduğunu belirten Çınar, “Doğal yaşamın dengeleri gün geçtikçe bozuluyor. Bunu görmemezlikten gelemeyiz. İnsanın doğadan kopmadan hem de dünyayı kirletmeden yaşaması bundan sonraki nesiller yani çocuklarımız için hayati önem taşıyor. Bu çiftliklerde doğa ortamında yaşlılar ve çocuklarımız hem birbirleri ile iletişim kuracaklar hem de doğayı yakından tanıma fırsatı bulacaklar” dedi.

Bir çok sürprizinde iç içe olacağı açılışta, DÜYADER Başkanı Umut Çınar; 511 dönümlük arazi içinde günübirlik turların yapılacağını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile yapılacak olan ortak protokol  sonucu çocuklarımızın günübirlik olarak tesislerde ekolojik doğal yaşamı öğreneceklerini ve bina ve bir çok yapay etkenlerden sıyrılıp Genç Büyüklerimiz ile beraber ekolojik ortamda bir havayı teneffüs edeceklerini” ilettiler.

Heyecan ile 12 Temmuz'u beklemenin coşkusunu ve gururunu yaşıyoruz DÜYADER ekibi olarak. Siz gönüllüleri STK’ları 12 Temmuz Acısu Beldesi Orman Sok. No:39 Kartepe/KOCAELİ ’ye bekliyoruz.
Bu bir başlangıç, gönüllülere ve emeği geçen herkese teşekkür etmenin az geldiği çok özel bir oluşumun ilk tohumları bunlar. Teşekkür etmek az, fakat daha çok desteğe ihtiyacımız var. Bu yolda bize ışık olacak, en ufak bir yardım eline, bir tebessüme, bir fide dikmeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ne güzel söylemiş atalarımız “bir elin nesi var iki elin sesi var.
 

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..