Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '12

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Dünya Yaşlılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftlikleri, düzenlenen muhteşem törenle açıldı.

Dünya Yaşlılık Derneği Ekolojik Yaşam Çiftlikleri, düzenlenen muhteşem törenle açıldı.
 

Dünya Yaşlılık Derneği'nin yürüttüğü ,Gkd nin destek verdiği, kimsesiz çocuklar ve engelliler için 511 dönümlük alan üzerine kurulan Ekoloji Çiftliği gerçekleştirilen muhteşem  törenle açıldı. Acısu beldesinde bulunan alanın açılışına Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut ÇINAR'ın Davetlisi olarak; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Aracı, Başbakan Müşaviri Sadettin Kılıç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dayısı gazeteci-yazar Abdullah Satoğlu, Vali yardımcısı Abdullah Etil, Başbakanlık eski Müşaviri Ali Yüksel, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, Ünlü Sanatçılar ile 1000 'e vatandaşlar katıldı.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut ÇINAR, "Asosyal ortamdan böylelikle yaşlılarımız ve daha birçok kişi sosyal hayata geçecek, Burada asosyallikten sosyalliğe geçecekler"dedi.Günübirlik olarak açılışının yapıldığı bu tesisite bir çok Stk ilede alanı kullanacaklarını ve yaşlılar ve çocuklar arasında bir köprü kurmayı hedeflediklerini özellikle belirttiler.

Gazeteci-yazar Abdullah Satoğlu ise, "Gençler yaşlılıklarına koşarken, yaşlılar da gençliklerine koşmaktadır. 50 yaş, yaşlılığın gençliğidir. Belleri bükülen, dişleri dökülen, yürüyemekte zorlanan büyükler bizlerin baş tacıdır. Onlara bakmak da insanlık görevidir" şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Aracı, "1991 yılından bu yana Kocaeli turizm alanı olarak tescillenmiş. Önemli olan bu alanları insanlara açmak ve paylaşabilmekteri. Bu projede gençler ve yaşlılar birleştirilecektir. Umuyorum ki bir dahaki gelişimizde daha iyi bir durumda olacaktır. Burası o zaman cıvıl cıvıl olacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından projeye katkıda bulunan Erez Eğilmez, Orkun Saraçoğlu, Canbulat Onar, Başbakanlık müşaviri Sadettin Kılıç, alanın sahibi Muharrem Sırdar, Türkiye Eskrim Federasyon Başkanı Müminhan Bilgin, Kıvanç Terzioğlu, gazeteci-yazar Abdullah Satoğlu, Abdülkadir Kaya, dernek başkanı Umut Çınar, Ercan Akpınar, eski başbakanlık müşaviri Ali Yüksel ve Bakan Yardımcısı

Abdurrahman Aracı'ya plaket verildi. Açılış töreni, eskirim sporcuları küçük gösterisiyle son buldu.

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..