Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Bakır bardaktan su içmenin faydaları...

Bakır bardaktan su içmenin faydaları...
 

Suyu hangi kaptan içtiğiniz, şaşırtıcı olsa da gerçekten çok önemli!

İşte bakır kaptan içilen suyun sağlığımıza faydaları....

Birçoğumuz büyüklerinden suyu bakır kaplarda saklamak gerektiğini duymuşuzdur. Öyle ki bazı kişiler hem suyu muhafaza etmek hem de içmek için bakırdan yapılmış kaplar kullanır.

Ayurvedik düşünce ve sağlık sistemine göre bakır kapların suyu pozitif elektrikle yükleme özelliği bulunuyor ve bu pozitif elektrik yükü vücudun "3 Dosha" adı verilen 3 temelini dengelemeyi sağlıyormuş.

Bakır sürahi içinde saklanan suya Ayurvedik sistemde "Tamara Jal" deniyor ve içmeden önce bakır sürahi içinde 8 saat bekletilmesi gerekiyor. İyileştirici gücü olan Tamara Jal, yalnızca bakırda bekletilerek tüketilen ve sağlık açısından birçok fayda sağlayan su, içinde başka hiçbir şey bulunmuyor. Bakırda saklanan su hiçbir zaman kötüleşmiyor ve tazeliğini koruyor. Bakırla temas ederek mineralin özelliklerini kendisine aktaran su bizler için çok faydalı.

İşte bakır kapların su tüketimi için önemi...

Bakır doğada oligodinamik özelliğiyle bilinir. Yani metallerin bakterileri öldürebilme özelliğine ve sterilize etme özelliğine sahip. 

Özellikle E.coli ve S.aureus adlı doğada oldukça yaygın görülen ve insanlarda çeşitli hastalıklara neden olan bakterilere karşı oldukça etkili. 

Bu özelliğinden dolayı bakır kaplar sanitasyon sistemleri gelişmemiş ülkelerde suyu sterilize etmek amacıyla da kullanılır.

Bakır kaplardan içilen sular beynimizi harekete geçirir. Beynimiz, mesaj iletkenleri olan sinir taşıyıcıları ile çalışır ve buna sinaps denir. 

Bu iletkenler miyelin adı verilen ve beyindeki nöron akışını hızlandıran bir maddeyle kaplıdır. 

Bakır fosfolipidlerden oluşan miyelin maddesinin sentezi için gereklidir. Beyninizdeki veri alışverişini hızlandıra bakır daha hızlı ve etkili düşünmenizi sağlar.

Bakır kaptan su içmek tiroid bezinin fonksiyonunu düzenliyor. Uzmanlar tiroid problemi yaşayan kişilerin vücutlarındaki bakır oranının genellikle düşük olduğunu söylüyorlar. Bu durum, daha çok hipertiroid problemi olan hastalarda görülürken düşük tiroid seviyesinin yol açtığı hipotiroid hastalığına sahip kişilerde de nadiren de olsa rastlanabiliyor.

Bakır, tiroid bezinin fonksiyonlarının faydalı bir şekilde işlemesi için gerekli olan önemli minerallerden biri. Vücuttaki bakır seviyesinin eksik olması tiroid bezlerinin düzenini bozuyor. 

Bakır bardaktan su içildiği zaman vücuttaki olası mineral eksikliği önemli ölçülerde gideriliyor ve salgı bezinin fonksiyonları düzenli bir hale geliyor.

Bakır kaptan su içmek, vücuttaki kireçlenme ve eklem iltihaplarına faydalı. Bakır maddesi içinde iltihap oluşmasını önleyen özellikler bulunduruyor.

Bu maddeler, kireçlenme ve romatizma gibi eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrı ve acıları rahatlatmakta oldukça faydalı. 

Bu faydaların dışında bakırın kemik ve bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri de bulunuyor. Böylece bakır kaptan su içmek romatizma ve kireçlenme problemleri için son derece etkili alternatif bir tedavi yöntemi haline geliyor. 

Cilt sağlığı ve melanin üretimi açısından oldukça etkili olan bakır, cildinizdeki akne ve kızarıklıkların da üstesinden geliyor. Bakır, vücutta üretilen önemli bir pigment olan melaninin oluşmasını sağlayan en önemli madde. 

Bunun haricinde bakır yeni hücrelerin oluşmasını ve cildinizin katmanlarının yenilenmesini sağlar. 

Melanin maddesi vücudu güneşin zararlı etkilerinden koruyup ve ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlarken yeni oluşan cilt hücreleri pürüzsüz ve temiz bir cilt oluşmasını sağlıyor.

Ayurveda uzmanları düzenli olarak bakır kaplarda muhafaza edilen su içmenin, özellikle sabah erken saatlerde içilen bir bardak su cildimizi aknelerden temizlemekte çok etkili.

Yaşlanmanın etkilerini bakır bardaktan su içerek yavaşlatabilirmişiz! İnce çizgilerin görünümünden şikâyetçiyseniz bakır kaplar sizin doğal gençlik iksiriniz olabilirmiş.

Oldukça güçlü anti-aging ve hücre yenileme özelliği olan bakır, kırışıklığa neden olan maddelerle savaşarak yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin oluşmasına yardım edermiş.

Düzenli olarak bakır kaplarda muhafaza edilen ve bakır bardaktan içilen sular zayıflamaya da yardımcı oluyormuş. 

Sindirim sistemini düzenleyen ve daha iyi çalışmasını sağlayan bakır, aynı zamanda vücudumuzun yağ yakmasına ve yağları daha çabuk dışarı atmasına yardımcı oluyormuş. Bakır, vücudumuzda ihtiyacımız olan yağ miktarını tutarken, vücudun ihtiyacı olmayan fazla yağlarında atılmasını sağlıyormuş.

Bu bilgilere nasıl mı ulaştım? 

Yakın zamanda geçirdiğim menüsküs ameliyatı sonrası sol dizimdeki kireçlenmeye bağlı ağrıları gidermenin yolunu araştırırken öğrendim ve sizlerle paylaşmak istedim.

 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..