Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '06

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Baklava çeşidi: hurmalı baklava

Baklava çeşidi: hurmalı baklava
 

HURMALI BAKLAVA

Malzemeler:
- 5 adet milföy hamuru,
- 250 gr. hurma,
- 100 gr. ceviz,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1, 5 su bardağı su,
- 1 yumurta sarısı.

Yapılışı:

Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

BENİM YORUMUM

* Yemek Gerçekten güzel olmakla beraber Ramazanda da tercih edilebilir. Her insana uygun olan hurmalı baklava tatlısı damak tadına uygun tatlılardandır. Ayrıca baklavada kullanılan malzemeler bütçenizi sarsmaz.

* Tatil günlerinde akşamları Tv karşısında otururken çok güzel gider.

* Aman dikkat! Ravağı üstünüze dökmeyin zor çıkıyor. Ben şahsen denedim.: )

 
Toplam blog
: 48
: 1980
Kayıt tarihi
: 24.10.06
 
 

Bursa'da ilköğretim öğrencisiyim. Spor yapmayı, teknolojik aletlerle oynamayı, hayatı keşfetmeyi ..