Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Balık mücveri

Balık mücveri
 

Alıntı.



400 gr Morina balığı kıyması
1 tane kabak (250 gr)
1 adet yumurta
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 yemek kaşığı un
3 veya 5 dal maydanoz (arzuya göre)
1 su bardağı sıvı yağ (balıkları kızartmak İçin)

 

Geniş bir kabın içerisine; kabağı, soğanı ve sarımsağı rendenin iri tarafıyla rendeleyip bir çay kaşığı tuzu, kırmızı biberi, 1 yemek kaşığı unu, 1 adet yumurtayı mikserle veya tahta kaşıkla karıştırın son olarak da, içine balık kıymasını ilave edin. Geniş bir tavanın içerisine bir su bardağı sıvı yağı ilave ederek ve ısınmasını bekleyin, bir yemek kaşığı yardımıyla hazırlamış olduğunuz bu malzemeden bire kaşık alarak el sürmeden yağın içerisine koyun, biliyorsunuz, yemek kaşığıyla konan bu iç harcı zaten bir köfte biçimini alıyor. Makarnanın yanına mükemmel yakışıyor, tavsiye ederim, afiyet olsun saygılarımla..


Not : Tuzunu koyduktan sonra kabak bir hayli sulanacaktır, suyunu sakın süzmeyin, balık mücverinin tadının kaçmasına neden olursunuz. Bu gün yapmış olduğum mücvere maydanoz koymadım, arzuya göre üç veya beş dal maydanozu incecik kıyıp nevalenin içerisine ilave ediniz, mis kokusuyla iştah açacağı ise kesin ;) Tekrar afiyet olsun..

 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..